Ξεκινάει στις 16 Σεπτεμβρίου η νέα Δικαστική Χρονιά

Αρκετά τα προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας αλλά και στο Ειρηνοδικείο Θάσου λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρη Μπακόλα έχουν ενημερώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένουν να υπάρξει παρέμβαση.

Ο κ. Μπακόλας είπε ότι «από τις 16 του μήνα έχουμε τη νέα δικαστική χρονιά. Τα προβλήματα που μας απασχολούν είναι αυτά της καθημερινότητας. Προβλήματα υπαλλήλων ιδιαίτερα στο Ειρηνοδικείο της Θάσου που ο μοναδικός γραμματέας έχει οριστεί αντιδήμαρχος. Η θέση καλύπτεται προσωρινά με μετάβαση από γραμματείς του Ειρηνοδικείου και του Πρωτοδικείου της Καβάλας. Αυτό είναι δύσκολο γιατί και οι υπηρεσίες της Καβάλας αλλά και της Θάσου δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες όπως πρέπει. Είναι γνώστης το υπουργείο, έχουμε στείλει το αίτημα, αναμένουμε τη λύση. Αλλά προς το παρόν μέχρι το τέλος του έτους πιστεύω ότι οι ανάγκες του Ειρηνοδικείου Θάσου θα καλυφθούν με μετακινήσεις υπαλλήλων από εδώ.

Οι υπάλληλοι είναι στις θέσεις τους. Επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές άδειες. Περιμένουμε τους τελευταίους του διαγωνισμού του υπουργείου. Θα έρθουν άλλοι δύο υπάλληλοι, ένας στο Πρωτοδικείο και μία στο Ειρηνοδικείο. Από υπαλλήλους το κεντρικό κτήριο είναι στην καλύτερη φάση από ποτέ».

ΘΕΜΑΤΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «κατά τα άλλα υπάρχουν διάφορα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Προβλέψαμε να στείλουμε πιστώσεις για πετρέλαιο που τόση φασαρία είχε γίνει πέρυσι. Διάφορα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζονται. Οι πρόεδροι πρωτοδικών παρέμειναν οι ίδιοι. Οι πρωτοδίκες έφυγαν 6 και ήρθαν άλλοι 6. Από τη Δευτέρα θα βρίσκονται στη θέση τους. Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου θα έχουμε αγιασμό στο δικαστικό μέγαρο.

Τα κενά των υπαλλήλων καλύφθηκαν στο βαθμό που μπορούμε να λειτουργούμε αξιοπρεπώς και για τους πολίτες και για μας. Έχουμε ρίξει τα στάνταρντ. Όταν έχουμε, για παράδειγμα, 20 κενά και μας έρχονται οι 10, λειτουργούμε καλύτερα και μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικές και ποσοτικές υπηρεσίες. Άλλο ένα θέμα είναι οι νέοι Κώδικες που θα εφαρμόζονται και είμαστε σε μεταβατική περίοδο, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ο Ποινικός Κώδικας. Άκουσα ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης μερικά άρθρα θα επανεξεταστούν. Υπάρχει μια δυσκολία στην προσαρμογή όσον αφορά την εφαρμογή τους αλλά σιγά- σιγά θα μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *