Ξεκαθαρίζει αυτές τις μέρες το θέμα της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ξεκαθαρίζει σήμερα το θέμα της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ η διανομή του και στην Καβάλα θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο η μέση τιμή θα κυμανθεί στο 1,05 ευρώ το λίτρο.

Ο κ. Πούλος είπε ότι «όσον αφορά το επίδομα, περιμένουμε σήμερα ή αύριο (σ.σ. χθες ή σήμερα), τις εξελίξεις, τις αναγγελίες και την τοποθέτηση της κυβέρνησης οπότε να κρατήσουμε μια επιφύλαξη και να μην πούμε προς το παρόν τίποτα. Έχουν ακουστεί ότι θα υπάρξουν κάποιες προκαταβολές στους δικαιούχους, ότι θα υπάρξει κάποια αύξηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους καταναλωτές. Ας κάνουμε υπομονή 1-2 μέρες, να δούμε και μετά να τοποθετηθούμε επί του θέματος».

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ερωτηθείς  πότε ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης ανέφερε ότι «Η διανομή ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα, στις 15 Οκτωβρίου. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα είναι γύρω στο 1,05 ευρώ το λίτρο. Θέλω να τονίσω ότι θα είναι περίπου 10 λεπτά χαμηλότερη από την περσινή εκκίνηση που πέρυσι ξεκινήσαμε με 1,15-1,17. Θα είμαστε 10 λεπτά κάτω κι αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή. Η φετινή εκκίνηση θα είναι το τέλος της περσινής χρονιάς. Έγινε ένας αδικαιολόγητος ντόρος και φόβισαν και τρόμαξαν πάρα πολύ τον κόσμο. Ήταν μια βδομάδα, 10 μέρες, που υπήρξε μια αύξηση του πετρελαίου, αλλά βλέπουμε ότι σιγά- σιγά οι τιμές υποχωρούν και αυτό είναι καλό για όλους. Θέλω να τονίσω ότι ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις που υπάρχουν όσον αφορά με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου, το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί και είναι η βαριά φορολογία που υπάρχει στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η μεγάλη επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ένας καταναλωτής το 2010 πλήρωνε 25 ευρώ στα 1000 λίτρα ειδικό φόρο κατανάλωσης και ΦΠΑ και το από 2000 πληρώνει 350 ευρώ ειδικό φόρο κατανάλωσης. Έχουμε μια αύξηση που φτάνει το 1534%. Έχει στρέψει πάρα πολλούς καταναλωτές στο να μην ζεσταίνονται, να χρησιμοποιούν άλλα μέσα. Δεν είναι κακό αυτό αλλά τιμωρεί τους καταναλωτές που αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούν το πετρέλαιο θέρμανσης και για μας αδικαιολόγητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *