Ξεκίνησε το πρόγραμμα της ασφαλτόστρωσης σε διάφορους δρόμους της Καβάλας αρχής γενομένης από την Κομνηνών και έπεται η οδός Περγάμου

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της ασφαλτόστρωσης σε διάφορους δρόμους της Καβάλας αρχής γενομένης από την Κομνηνών και έπεται η οδός Περγάμου, όπως έγινε γνωστό από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Δημοσθένη Τουλκίδη. Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του σημείωσε πως «είναι σαφές ότι υπήρχε μια συσσωρευμένη κακοτεχνία και εγκατάλειψη των δρόμων μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οφειλόταν είτε σε υποχρηματοδότηση είτε σε δυσκολίες με εργολάβους. Το λέω υπό την έννοια, για να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δυνατότητες σε ένα δήμο και πολλώ δε στην εποχή που ζούμε. Όπως και να ΄χει όμως οι δρόμοι μας είναι σε κακό χάλι. Αυτό που ξεκίνησε η διοίκηση από την ώρα που ανέλαβε είναι να ξεκινήσει να φτιάξει ότι μπορεί σε δρόμους και μέσα στην Καβάλα και σε χωριά, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα από τα βασικά θέματα της καθημερινότητας που είναι η μετακίνησή μας από το ένα σημείο στο άλλο. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με διάφορες εργολαβίες που εμφανίστηκαν το 2017, ακόμα και του 2015 η εργολαβία το 2017 ευόδωσε μετά από την έκπτωση του αναδόχου και νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή δουλειά στις ασφαλτοστρώσεις. Εν τω μεταξύ παράλληλα η αυτεπιστασία έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά όσον αφορά μικρές αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, σε λακκούβες, σε ρωγμές, οι φωτογραφίες που έχουμε μαζέψει είναι πάνω από 1.500, καταλαβαίνει κανείς για πόσες αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων συζητάμε. Τώρα αφού τελείωσε και όλη αυτή η σειρά των ασφαλτοστρώσεων περνάμε στα υπολείμματα μιας εργολαβίας που είχαμε, είναι αυτή που είχαμε και με τα βαψίματα των διαβάσεων, η οποία θα μας φτιάξει την Κομνηνών που έχει αρχίσει ήδη και θα ολοκληρωθεί πολύ άμεσα και μετά θα περάσουμε να κάνουμε και την οδό Περγάμου που και αυτή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Θα τελειώσει σε λίγο και αυτό το κομμάτι και βεβαίως πιο σημαντικές είναι οι εργολαβίες που έρχονται του 2017. Μόλις φτιάξει ο καιρός είναι οι εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων και επισκευών του 2017 οι οποίες αγγίζουν το ποσό των 450 χιλιάδων προϋπολογισμού».

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Διευκρίνισε δε πως «συνεπώς θα περάσουμε σε πολύ μεγάλες ασφαλτοστρώσεις σε χωριά και στην πόλη. Έχει μελετηθεί ήδη, είναι έτοιμη, περιμένουμε όσον αφορά τις διαδικασίες η μελέτη είναι έτοιμη για την εργολαβία του 2018, για να προκηρυχθεί η εργολαβία του 2018 η οποία θα είναι πολύ μεγάλη όπως είναι γνωστό από το Τεχνικό Πρόγραμμα και θα ακουμπήσει δρόμους όπως είναι η Μ. Ασίας, η Θεσσαλονίκης, η Σκρα και άλλες μεγάλες οδοί με μεγάλη κίνηση που είναι σε κακή κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια έχουμε ενισχύσει σημαντικά και τις δυνατότητες τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων μικρών παρεμβάσεων της αυτεπιστασίας μας η οποία δυστυχώς έχει απομείνει με πολύ λίγους εργάτες, έχουμε τρεις οικοδόμους. Δεν είναι η δουλειά τους η άσφαλτος, αλλά με αγάπη και ψυχή κάνουν και αυτό. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 κοιτάει απολύτως προς τα μέσα, με την έννοια ότι θα ασχοληθεί κατά 90% με την καθημερινότητα. Είναι το όραμα της καθημερινότητας όπως το έχουμε αναπτύξει, που θα έχει σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη, καθώς και με τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί από τις χρηματοδοτήσεις και είναι ήδη προ των πυλών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *