Ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Καβάλα η Διεθνής Εβδομάδα Διδασκαλίας του πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ και νυν Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η Διεθνής Εβδομάδα Διδασκαλίας στο πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος που ολοκληρώνεται το Σάββατο. Ο καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Μαδυτινός δήλωσε πως η εβδομάδα αυτή είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει η Διεθνής Εβδομάδα Διδασκαλίας η οποία έχει διάρκεια 6 ημερών και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Συνολικά 43 καθηγητές από 19 ευρωπαϊκές χώρες είναι εδώ, περίπου από 26 εκπαιδευτικά ιδρύματα, για να διδάξουν στους φοιτητές μας, στους φοιτητές Erasmus, διάφορα αντικείμενα. Από business μέχρι πετρέλαια. Είναι η 4η φορά που τη διοργανώνουμε στην Καβάλα. Έχει μεγάλη επιτυχία, μεγάλη προσέλευση φοιτητών. Οι καθηγητές ενδιαφέρονται. οι συζητήσεις δημιουργούν δίκτυα για να αναπτύξουν καινούργια projects στο μέλλον, οπότε για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό και γι’ αυτό δουλεύουμε πολλούς μήνες ώστε να την οργανώσουμε. Τώρα, για μία εβδομάδα, πολύς κόσμος τρέχει για να την υλοποιήσει και νομίζω ότι πάμε πολύ καλά. Η εβδομάδα συνεχίζεται, με συμμετοχές από Αγγλία μέχρι Κύπρο, από Πορτογαλία μέχρι Λιθουανία, από Φινλανδία μέχρι Γαλλία. Είμαστε πλήρεις».

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Για την επόμενη μέρα του Ιδρύματος είπε ότι «πλέον, δεν υπάρχει ΤΕΙ, υπάρχει μόνο το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας με έναν από τους 4 κόμβους στην Καβάλα. Από τις 7 Μαΐου έχει ψηφιστεί στη Βουλή. Τα παιδιά που είναι στα προγράμματα σπουδών του ΤΕΙ θα συνεχίσουν κανονικά μέχρι να ολοκληρώσουν το πτυχίο κι από το Σεπτέμβριο θα πάρουμε τους καινούργιους εισακτέους στα πανεπιστημιακά τμήματα. Νομίζω ότι η Καβάλα δικαιούνταν κάποια στιγμή να αποκτήσει πανεπιστημιακά τμήματα και σιγά- σιγά θα τα εδραιώσει και θα τα οργανώσει ακόμη καλύτερα και με μεγαλύτερες προοπτικές. Διότι μην ξεχνάμε, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας είναι το μόνο που έχει δικαίωμα να προσφέρει προγράμματα σπουδών στην αγγλική γλώσσα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει και εισροή ξένων φοιτητών από το εξωτερικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *