Ξεκίνησε την Κυριακή το 28ο Οπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας

Συνεχίζεται  το 28ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι στην Καβάλα με 313 αθλητές και συνολικά 800 άτομα συνοδά μέλη. Το Τουρνουά φιλοξενείται στην Αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στο Διοικητήριο με συμμετοχή 23 χωρών όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου κ. Βασίλη Θεοδωρίδη.

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ότι «ξεκίνησε την Κυριακή το 28ο Οπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά που γίνεται από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου με το ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Συμμετέχουν 313 σκακιστές από 23 χώρες. Συνοδεύονται από υπερδιπλάσιους συνοδούς καθώς οι παίκτες είναι στην πλειοψηφία τους παιδιά που θα έρθουν με τις οικογένειές τους καθώς συνδυάζουν το σκάκι με τουρισμό, καθώς έχουν έρθει και διάφοροι άλλοι, προπονητές, παράγοντες που επισκέπτονται την πόλη. Αυτές τις μέρες βρίσκονται εδώ για τους αγώνες περίπου 700-800 επισκέπτες.

Από αθλητικής πλευράς είναι ένα σημαντικό γεγονός. Είναι το μαζικότερο αλλά και το ισχυρότερο από άποψη δυναμικότητας τουρνουά στην Ελλάδα και εφάμιλλο πολλών ευρωπαϊκών αντίστοιχων τουρνουά. Συμμετέχουν περίπου 60-65 Καβαλιώτες που παίρνουν μεγάλες εμπειρίες συναγωνιζόμενοι με Γκραντ Μετρ παγκόσμιας κλάσης. Είναι και οι δικοί μας GM εδώ, ο Αντώνης Παυλίδης, δυστυχώς η Σταυρούλα Τσολακίδου δεν μετέχει γιατί επίκειται το ταξίδι της στην Αμερική όπου έχει πάρει υποτροφία από Πανεπιστήμιο και θα βρίσκεται εκεί τα επόμενα χρόνια. Συμμετέχουν όμως πάρα πολλές και ξένες ισχυρές γυναίκες σκακίστριες. Συμμετέχουν σκακιστές από 23 χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές αλλά και από άλλες πιο μακρινές».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΡΕΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Το Τουρνουά στηρίζεται πάλι από τους τοπικούς φορείς που αναγνωρίζουν τη δουλειά που γίνεται στο σκάκι. Έχουμε τη χορηγία και του δήμου Καβάλας και της Δημωφέλεια και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Επιμελητηρίου και αρκετών ακόμη ιδιωτών. Διότι το τουρνουά έχει έναν προϋπολογισμό που αγγίζει τις 50 χιλιάδες ευρώ και για τα δεδομένα ενός ερασιτεχνικού συλλόγου όπως είναι ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, και το οικονομικό και το οργανωτικό μέρος είναι αρκετά βαρύ. Αλλά έχουμε την εμπειρία και νομίζω ότι το διεκπεραιώνουμε με άρτιο και επιτυχή τρόπο κάθε χρόνο.

Όπως είναι το σκάκι για την Καβάλα έτσι και το Οπεν τουρνουά είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας. Είναι ένα από τα στοιχεία της ταυτότητας της Καβάλας και ελπίζουμε με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά να έχουμε και πάλι αρκετά παιδιά που θα έρθουν στο σύλλογο να μάθουν ένα άθλημα που μόνο οφέλη προφέρει στα παιδιά Κι ας ελπίσουμε οι τοπικοί φορείς να ανταποκριθούν στο πάγιο αίτημά μας να έχουμε έναν χώρο να στεγαστούμε, αυτόν που αξίζει για το σκάκι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *