Ξεκίνησε σήμερα   το 4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στην Καβάλα  

Από σήμερα   λαμβάνει χώρα, στο Lucy Hotel, το 4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο, περιλαμβάνει συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων παραγωγών τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών με 8 γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις. Το Φόρουμ, το οποίο  θέτει ως στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στον αγροδιατροφικό τομέα, συνδιοργανώνουν, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η εταιρία – μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ. Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο και ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις, που έλαβαν  χώρα σήμερα πρώτη μέρα, μετά τη λήξη του συνεδριακού μέρους και κατά την αυριανή   ημέρα του φόρουμ, θα αφορούν προϊόντα όπως φρούτα, ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, παραδοσιακά γλυκίσματα, πίτες, σταφίδες, αρωματικά φυτά και προϊόντα ροδιού, ενώ στο πλαίσιο του φόρουμ έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις Γερμανών εισαγωγέων σε τοπικές επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι το Φόρουμ, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Επιμελητηρίου της Καβάλας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Γενικός Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Walter Stechel, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τζιρίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλης Γούναρης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης. Στη διάρκεια του Φόρουμ θα μιλήσουν οι: Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ομ. Καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ και Κοσμήτωρ στο Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Νίκος Κατσαρός, τ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και ∆ιευθυντής Τμήματος ∆ιατροφολογίας του New York College, Ζαφείρης Μυστακίδης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Αραμπατζής, Γενικός ∆ιευθυντής της WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Τριαντάφυλλος Βαλαβανίδης, Διευθυντής Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Καβάλα, Μιχαέλα Μπαλή, Εκπρόσωπος για την Ελλάδα & Κύπρο του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (GTAI) και ο Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director του Standards & Solutions GS1 Association Greece.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στις εργασίες του, καθώς και συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των εν λόγω εταιρειών. Χορηγοί του 4ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι: η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, GS1 Association Greece και WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 καθώς και τα κλαδικά μέσα: Agrenda, agronews.gr, Αγροτική Έκφραση, agrotypos.gr και Περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία. Χορηγοί Προϊόντων: Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και Lucy Hotel.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση