Ξεκίνησε η παραλαβή των αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία της Καβάλας

 

 

 

Ξεκίνησε η παραλαβή αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία της Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο των Φαρμακοποιών κ. Σίσσυ Ρακιντζή μέχρι  σήμερα  αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους.

Όπως ανέφερε αρχικά “Είναι γεγονός πως όσον αφορά τα εμβόλια η ταλαιπωρία συνεχίζεται. Άρχισε να γίνεται βέβαια η εισαγωγή του υπολοίπου από τα 4 εκ. εμβόλια που ήταν έτσι και αλλιώς σε παραγγελία μια και μιλάμε για την τελευταία παρτίδα των φετινών εμβολίων και άρχισε η παραλαβή τμηματικά που ολοκληρώνεται έτσι και αλλιώς.

Βέβαια αυτά τα εμβόλια είναι ήδη από συνταγές και θα πάνε σε ασθενείς. Όποιος έχει ανάγκη εμβολίου ας πάει στα φαρμακεία του νομού, μπορεί να βρει κάποιο εμβόλιο.  Έχουν συνταγογραφηθεί 6,5 εκ.  εμβόλια και αυτά που ολοκληρώνεται η παραγγελία από το ελληνικό κράτος είναι 4.200 εκ άρα μιλάμε για μια διαφορά που δεν θα καλυφθεί 100%».

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Αλλά δεν έχουμε ακόμη απάντηση από το υπουργείο Υγείας στο αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εάν μπορέσουμε και καταφέρουμε μια έχτρα εισαγωγή εμβολίων πέρα από την γνωστή ποσότητα. Αν τα καταφέρουμε τότε αυτά θα διατεθούν στην αγορά για τους ασφαλισμένους που δεν κατάφεραν να πάρουν το εμβόλιο.

Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη ως φαρμακοποιοί ενώ κάναμε ήδη εισηγήσεις στο υπουργείο ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ελέω έλλειψης.

Το εμβόλιο γίνεται σε φαρμακείο μια και όλα τα φαρμακεία της Ελλάδος έχουμε πιστοποιηθεί και μπορούμε να κάνουμε τα εμβόλια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast