Ξεκίνησε η εξεταστική περίοδος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Ξεκίνησε η εξεταστική περίοδος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Θανάση Μητρόπουλο το θέμα που απασχολεί το Πανεπιστήμιο είναι η μείωση των μελών της Διοικούσας από 25 σε 15!

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος, θα συνεχιστεί και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Το κυριότερο θέμα που απασχολεί αυτήν την στιγμή το Πανεπιστήμιο είναι η αλλαγή της Διοικούσας Επιτροπής σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο. Από 25μελής θα είναι 15μελής. Θα συμμετέχουν ex officio οι εκλεγμένοι κοσμήτορες των αυτοδύναμων σχολών και 4 αντιπρυτάνεις και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Από τους 6 κοσμήτορες, οι 5 είναι από τη Θεσσαλονίκη. Θα έχουμε μία ετεροβαρή εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στο νέο σχήμα. Η μοναδική σχολή που υπάρχει αυτήν τη στιγμή αυτοτελής είναι η Σχολή Θετικών Επιστημών στην Καβάλα. Υπάρχουν σχολές στη Δράμα και στις Σέρρες αλλά παρ’ ό,τι η σχολή γεωπονίας έχει έδρα τη Δράμα και η σχολή μηχανικών τις Σέρρες, ο κοσμήτορας εκλέγεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι δώρο άδωρο. Συνεπώς έχουμε αυτό το ζήτημα το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσει η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως αν θέλει να έχει μία σοβαρή και ισομερή κατανομή σε ό,τι αφορά τη Διοικούσα Επιτροπή αλλιώς θα οδηγηθούμε σε δυσλειτουργίες που δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

ΜΕΤΡΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με ανθρώπους της κυβέρνησης, έχουμε εξηγήσει το ζήτημα που υπάρχει. Από ‘κει και μετά είναι αποφάσεις που θα πάρει η κυβέρνηση. Από την αρχή είχαμε συζητήσει για ένα έξυπνο πανεπιστήμιο. Βλέπουμε ότι πηγαίνει σε ένα συμβατικό Πανεπιστήμιο μέτριας ποιότητας θα έλεγα. Με εξαίρεση τη σχολή μας στην Καβάλα που είναι υψηλής ποιότητας όλες οι άλλες είναι λίγο χαμηλής ποιότητας. Δεν αλλάζει κάτι.

Και τέλος έχουμε το Πανεπιστημιακό Κέντρο Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών στο οποίο ελπίζαμε να γίνουν έξυπνα πράγματα, νέα προγράμματα. Αλλά φαίνεται ότι κι εκεί η διοίκηση του κέντρου δεν είναι επαρκής για να αντιμετωπίσει τέτοια πράγματα ούτε για να ανοίξει ένα νέο όραμα για το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Πιστεύουμε ότι η νέα Διοικούσα θα τα διορθώσει αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να έχεις και μια ισομερή και ισοβαρή κατανομή γιατί από ‘κει και μετά θα αρχίσουμε να έχουμε φυγόκεντρες τάσεις προς το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης».

Για τη Σχολή Πετρελαίου είπε ότι «ενώ ο νόμος έλεγε ότι έπρεπε να λειτουργήσει από το 2019-20, η σχολή δεν λειτουργεί με την ευθύνη του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *