Ξεκίνησε η διαδικασία διαγραφής των χρεών των συνταξιούχων προς το ΙΚΑ για ένα επίδομα που δεν δικαιούνταν

Ξεκίνησε η διαδικασία διαγραφής των χρεών του ΙΚΑ προς τους συνταξιούχους που έλαβαν ένα επίδομα που δεν δικαιούνταν. Σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Ταχματζίδη, πρόεδρο των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ζητούν να απαλλαγούν από τους τόκους αυτών των χρεών.

Ο κ. Ταχματζίδης δήλωσε ότι «από τις 4 Μαρτίου 2015 παιδευόμαστε με μία υπόθεση που ξεκίνησε από το 2002-03 που δίναμε ένα οικογενειακό επίδομα σε κάποιους συνταξιούχους, όσοι είχαν κάνει αιτήσεις. Το ΙΚΑ είχε πάει στα δικαστήρια, δικαιώθηκε ότι ήταν παράνομο και δεν έπρεπε να το δώσουν και μετά από 13-14 χρόνια που έγιναν τα δικαστήρια, τους βγήκε ο λογαριασμός να πληρώσουν και το κεφάλαιο που πήραν και με 5% τόκο. Μόλις αντιληφθήκαμε αυτό το θέμα, ξεκινήσαμε μία μεγάλη πορεία. Απευθυνθήκαμε σε όλους, πήγαμε και στην Αθήνα, στην Κομοτηνή το Νοέμβριο του 2017 που είχε έρθει ο κ. Τσίπρας, τους δώσαμε τις επιστολές. Ζητούσαμε το αυτονόητο, να διαγραφούν οι τόκοι τη στιγμή που άνθρωποι δεν χρησιμοποίησαν κανένα δόλο για να πάρουν αυτό το επίδομα.

Πριν λίγες μέρες, στις 2 Μαΐου, πήγαμε στη Διευθύντρια, περιμέναμε να έρθει η εγκύκλιος, πώς θα διευκρινίζονταν αυτά τα πράγματα ούτως ώστε αυτοί οι άνθρωποι να κατοχυρωθούν και τώρα κάνουμε κάποιες αιτήσεις που ζητάμε την απαλλαγή των τόκων. Είμαστε σε καλό δρόμο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ΙΚΑ παράλληλα έστελνε τους λογαριασμούς στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Κάποιος που χρωστάει στο ΙΚΑ το έστειλε στην επιτροπή που έλεγε μέσα σε 20 μέρες να έρθει να το ξοφλήσει ή να κάνει διακανονισμό. Πολλοί πήγαν και το εξόφλησαν κάτω από την πίεση να μην αφήσουν χρέη στα παιδιά τους. Γι’ αυτούς δυστυχώς ο νόμος δεν τροποποιήθηκε ούτως ώστε να τους επιστραφούν οι τόκοι. Ουσιαστικά έγινε μισή δουλειά. Εμείς κάνουμε την προσπάθεια, ό,τι περνούσε από το χέρι μας το κάναμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *