Ξεκίνησαν οι επαφές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας για την εκλογή νέας Διοικούσας επιτροπής

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας και εντός των ημερών θα ξεκινήσει η διαδικασία σύστασης της νέας Διοικούσας Επιτροπής. Το κλίμα είναι θετικό όπως σημείωσε ο κ. Παυλίδης Απόστολος, επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών.

 Ο επικεφαλής της ΔΚΜ, της παράταξης που πρώτευσε στις πρόσφατες εκλογές του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, Απόστολος Παυλίδης είναι αρκετά αισιόδοξος και σίγουρος ότι η νέα διοικούσα στο τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας  θα υπάρξει πριν την περίοδο των εορτών.

Όπως τόνισε αρχικά  «Πράγματι ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα και πλέον ξεκίνησε η προθεσμία. Αυτό το οποίο έχει γίνει αυτές τις ημέρες είναι ότι θα βγει πρόσκληση για την συνεδρίαση της αντιπροσωπείας προκειμένου να συσταθούν τα όργανα. Μάλλον τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ή την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα είναι η συνεδρίαση των 45 νέων μελών της αντιπροσωπείας από την οποία θα προκύψουν και τα νέα όργανα διοίκησης. Πρόσκληση θα πάει στα μέλη ώστε να προχωρήσουμε με μυστική ψηφοφορία στην εκλογή όλων των μελών των νέων οργάνων της διοίκησης».

ΕΠΑΦΕΣ

 Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε τις πρώτες ανεπίσημες επαφές με τις παρατάξεις,  οι οποίες θα συνεχιστούν πιο επίσημα αυτές τις ημέρες. Ο κ. Παυλίδης καταθέτει στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας.

 «Σε γενικές γραμμές υπάρχει συμφωνία στο να διερευνήσουμε τη δυνατότητα μιας μεγάλης συνεργασίας. Δεν είναι εύκολο αυτό. Ο καθείς σκέφτεται λίγο καχύποπτα και σκέπτεται να συνεργαστεί με μέλη άλλων παρατάξεων. Εγώ θέλω να εγγυηθώ ότι στη νέα διοίκηση θα είμαστε όλοι μαζί και δεν θα ξεχωρίσω κανέναν. Υπάρχει κλίμα για μεγάλη πλειοψηφία» τόνισε χαρακτηριστικά.

 Μία συνεργασία που περιγράφεται ως κοινή προσπάθεια αφού στα όργανα επιδιώκεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις που πήραν μέρος στις εκλογές του τμήματος. Σύμφωνα με τον Απόστολο Παυλίδη η περίοδος των διαβουλεύσεων που διαρκεί 15 μέρες ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη 21 Νοέμβρη. Όταν και ανακοινώθηκαν από την εφορευτική επιτροπή τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Κυριακή 3 Νοέμβρη. Ο κ. Παυλίδης εξηγεί ότι «Από την 21η Νοεμβρίου τρέχει η προθεσμία των 15 ημερών για την πρώτη συνεδρίαση της αντιπροσωπείας. Γίνονται διαβουλεύσεις ανεπίσημα αλλά από αυτή την εβδομάδα και επίσημα. Προβλέπω ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουμε νέα διοίκηση. Η διάθεσή μας για μεγάλη συνεργασία με όλους τους συναδέλφους προβλέπω ότι θα ευδοκιμήσει. Είναι κάτι που το θέλουν και οι άλλες παρατάξεις. Έχω σχέδιο για συνδιοίκηση και για το πως θα λειτουργεί η Διοικούσα Επιτροπή από εδώ και στο εξής ώστε να πάμε σε ένα μοντέλο με συμμετοχή, με πρόσβαση στην πληροφορία, με ευθύνη υποβολής προτάσεων και θέσεων για θέματα που αφορούν τους μηχανικούς Η πρόταση μας είναι φιλόδοξη και θεωρώ ότι θα έχει καλή τύχη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *