Ξεκίνησαν να λειτουργούν από χθες τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας

Από χθες ξεκίνησαν να λειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ την Τετάρτη θα λειτουργήσουν και τα Χειρουργεία. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης ανέφερε ότι επιβάλλεται να φορούν άπαντες την χειρουργική μάσκα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα εξωτερικά ιατρεία ξεκίνησαν από τη Δευτέρα. Από Τετάρτη αρχίζουν τα χειρουργεία. Σε ό,τι αφορά τους όρους που πρέπει να τηρούνται όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο Καβάλας, θα πρέπει να έρχονται ένα τέταρτο (15’) νωρίτερα από το καθορισμένο ραντεβού. Συνοδοί δεν θα επιτρέπεται να μπαίνουν εντός του Νοσοκομείου, πλην αυτών που έχουν κινητικά προβλήματα και μικρά παιδιά. Μόλις τελειώσει η εξέταση θα φεύγουν το συντομότερο δυνατό, για να ακολουθήσει το επόμενο ραντεβού. Θα έχουν μαζί τους οπωσδήποτε τη χειρουργική ή την υφασμάτινη μάσκα και μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου θα έχουν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Ανοίξαμε αλλά θα πρέπει να δείχνουμε υπομονή γιατί τα μέτρα είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει να τα τηρούμε ευλαβικά όλα.

Αυτοί που έρχονται για μικροβιολογικές ή ακτινολογικές εξετάσεις, να γνωρίζουν και να μας λένε το e-mail τους, για να στέλνουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός όταν χρειάζεται να τα πάρουν.

Επίσης, στην εξωτερική πύλη θα εξακολουθούμε να κάνουμε τη θερμομέτρηση και θα πρέπει κι εκεί να μην δυσανασχετεί ο κόσμος. Πέρα από αυτό, θα έχουμε μία κατάσταση με τα ονόματα που έχουν κλείσει το ραντεβού και θα τσεκάρει ο κάθε ένας το ραντεβού του και στην εξωτερική πύλη. Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προς το παρόν και αυτά τηρούμε».

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «πλέον η συνταγογράφηση δεν θα γίνεται στο Νοσοκομείο. Είναι η άυλη συνταγογράφηση πλέον και σε έσχατο σημείο, όσοι δεν μπορούν, θα πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας στο παλιό ΙΚΑ.

Για τον κορωνοϊό παραμένει μόνο ο 5ος όροφος. Ο 3ος και ο 4ος όροφος επανήλθαν σε κανονική κατάσταση.

Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες που όλοι ξέρουμε, καθώς από τη Δευτέρα ανοίγει και μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων. Οι αποστάσεις, η μάσκα. Όταν έχουμε βήχα να ενημερώνουμε το γιατρό μας, τον ΕΟΔΥ και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *