«Ντροπή! Μόνο αυτό έχω να πω» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης για τα δημοσιεύματα περί ελλείμματος στα οικονομικά του Δήμου Καβάλας

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας και δεν υπάρχει έλλειμμα στον Δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ηλία Καλανταρίδη, το θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που την διάβασε δημοτικός σύμβουλος που προσέφυγε στον Εισαγγελέα.

Ο κ. Καλανταρίδης δήλωσε ότι «πριν ένα μήνα περίπου υπήρξε έντυπο που έγραψε ότι υπάρχει ένα έλλειμμα στο δήμο Καβάλας. Το πήρε ένας δημοτικός σύμβουλος που το διάβασε στην εφημερίδα και έθεσε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Και ζήτησε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία έχουν παρασχεθεί όλα εντός του δημοτικού συμβουλίου, ό,τι ζητήθηκε, και έκτοτε δεν υπήρχε κανένα περαιτέρω θέμα. Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Εισαγγελέας είδε αυτό το δημοσίευμα και ρωτάει τον δήμο να τον ενημερώσουμε αν υπάρχει έλλειμμα στο δήμο Καβάλας. Δεν μιλάει ούτε για καταγγελία ούτε για τίποτε άλλο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ

Πρόσθεσε δε πως «Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι ελέγχουν γι’ αυτό το πράγμα όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τη στιγμή που μας ρωτάει ο κ. εισαγγελέας θα απαντήσουμε όπως πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει. Θα παράσχουμε όλα τα στοιχεία έτσι ώστε να λάβει οριστικά τέλος αυτή η παραφιλολογία την οποία τα «παπαγαλάκια», μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο, έχουν φροντίσει ή θέλουν να δημιουργούν θέμα από εκεί που δεν υπάρχει. Εμείς θα παράσχουμε όλα αυτά τα στοιχεία έτσι ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος σ’ όλη αυτήν τη συζήτηση που τεχνηέντως έχει ανοίξει από κάποιους. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως έλλειμμα στο δήμο Καβάλας κι αυτό διότι το λένε τα επίσημα στοιχεία αυτών που μας ελέγχουν.

Πριν λόγο καιρό, όταν παρουσιάστηκε ο ισολογισμός του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο, υπήρχαν στην αίθουσα αυτοί που μας έλεγξαν, οι ορκωτοί λογιστές, ανεξάρτητοι δηλαδή. Έρχονται από ειδική εταιρεία, πιστοποιημένοι από το υπουργείο Οικονομικών, για να κάνουν αυτόν τον έλεγχο. Εκείνη τη μέρα, δεν δέχθηκαν οι άνθρωποι ούτε ένα ερώτημα από την αντιπολίτευση. Δεν βρέθηκε ούτε ένας να τους ρωτήσει το παραμικρό. Και βγαίνουν μετά κάποιοι και μιλάνε για έλλειμμα. Ντροπή! Μόνο αυτό έχω να πω. Το όλο θέμα έχει αρχίσει να πηγαίνει σε ένα άλλο επίπεδο όπου θίγονται υπολήψεις, αξίες και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Όλοι αυτοί που εμπλέκονται, ο καθένας πρέπει να πάρει μία απόφαση και να δει τι θα κάνει, αν το κυνηγήσει νομικά, γιατί έχει φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *