«Νομίζω ότι παίζεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι από κάποιους» σχολίασε ο πρόεδρος, Μάρκος Δέμπας, σχετικά με τις δηλώσεις Παναγιωτίδη

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για το 2020. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Μάρκο Δέμπα ως φορέας και πάλι θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες για να τους στηρίξουν σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Δέμπας δήλωσε ότι «με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην κοπή της πίτας, δείχνει ότι το 2019 φαίνεται για το επιχειρείν της περιοχής μας αρχίζει αν γίνεται κάτι καλύτερο. Και το θετικό πρόσημο στο μητρώο των επιχειρήσεων που εγγράφηκαν αυτήν τη χρονιά, ιδιαίτερα στον τομέα της μεταποίησης και του τουρισμού. Καθώς και γενικότερα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν εγκριθεί και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή. Νομίζω ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση που θα συμπληρωθούν και με άλλα, δημιουργούν ένα αισιόδοξο κλίμα για το 2020. Σαν Επιμελητήριο αυτό το μήνυμα ήθελα να δώσω. Ως φορέας θα είμαστε δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα, δίπλα στους επιχειρηματίες που χρειάζονται τη στήριξή μας, με δράσεις, ενέργειες, όπως η εκθεσιακή πολιτική, η εξωστρέφεια, με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καταρτίσεις, εκπαιδεύσεις, σεμινάρια που θα βοηθήσουν κάθε τον επιχειρηματία να αισθανθεί ότι το Επιμελητήριο είναι το σπίτι του, είναι δίπλα του. Αξίζει για την Καβάλα το κάτι καλύτερο.

Είναι μια σειρά γεγονότων που συμβαίνουν. Βέβαια μας ανησυχεί λίγο το εξωτερικό κλίμα που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ψυχραιμία και σύνεση απ’ όλους να μην δημιουργηθούν γεγονότα.

Οικονομικά, η κατάσταση της χώρας φαίνεται ότι βελτιώνεται κι αυτό μένει να το δούμε και στην τσέπη μας. Να αισθανθούμε ότι κάτι καλό γίνεται σε μας, τις οικογένειές μας και τις επιχειρήσεις μας».

ΑΝΗΘΙΚΟ

Για τα όσα ακούγονται περί συμφωνίας μεταξύ του ίδιου και του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Παναγιωτίδη, για αναλάβει ο δεύτερος τα ηνία του Επιμελητηρίου από φέτος σχολίασε ότι «νομίζω ότι παίζεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι από κάποιους που και μένα προσωπικά θέλουν να πλήξουν αλλά και τον ίδιο τον θεσμό του Επιμελητηρίου. Τόνισα στην απαντητική μου επιστολή ότι συζητήσεις υπήρξαν, συμφωνία ποτέ δεν υπήρξε. Όσο κι αν κάποιοι στοχευμένα 4-5 άτομα, προσπαθούν για δικούς τους λόγους, αυτό που επικαλούνται είναι ένα ανήθικο και αντιδημοκρατικό στοιχείο. Δεν μπορεί με μυστικές συμφωνίες και με δαχτυλίδια κάποιος να προσπαθεί να υποκλέψει την ψήφο του εκλογικού σώματος και μετά να παρουσιάζεται κάποιος άλλος ο οποίος ενώ λέει ότι δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες, μιλάει για συμφωνίες κλπ. Αυτοί που τα λένε και βγαίνουν με περισσό θάρρος και θράσος και στα ΜΜΕ, νομίζω ότι είναι βαθιά ανήθικοι κι αντιδημοκράτες. Είναι ανήθικο να λένε ψέματα, να μείνει μυστική μια τέτοια συμφωνία αν υπήρχε. Αυτήν τη συμφωνία θα έπρεπε να την πεις προεκλογικά, για να ξέρει ο καθένας ποιον ψηφίζει. Πλέον του ανήθικου, νομίζω ότι κανείς δεν έχει εξηγήσει για ποιον λόγο ο ίδιος ο κ. Παναγιωτίδης δεν έχει βγει ποτέ δημόσια τα τελευταία 2,5 χρόνια ότι υπάρχει συμφωνία και βγαίνει τώρα. Δεν είπε ποτέ τίποτα στα 67 άτομα της δικής μου ομάδας όταν ξεκινούσαμε τον προεκλογικό αγώνα, δεν είπε τίποτα στην Διοικητική Επιτροπή όταν ρωτήθηκε κι επικαλέστηκε ο ίδιος περί συζητήσεων κι όχι περί συμφωνίας. Είναι εντελώς αναξιόπιστα, ανυπόστατα αυτά που λέγονται, εντελώς ανήθικοι αυτοί που τα λένε και μάλιστα τα ακούω κι από ανθρώπους που έχουν διατελέσει στο θώκο του Επιμελητηρίου και θα πρέπει να ντρέπονται μ’ αυτά που λέγονται και προσπαθούν να πουν ότι έχουν γίνει, ως παραπλάνηση των επιχειρηματιών της Καβάλας. Ούτε ανήθικος είμαι, ούτε ψεύτης, ούτε βρώμικος. Είμαι 35 χρόνια στην Καβάλα κι επαγγελματικά και κοινωνικά, ποτέ δεν βρέθηκε κάποιος να πει λέξη για μένα. Δεν θα επιτρέψω σ’ αυτούς τους κυρίους να συνεχίσουν να με διαπομπεύουν. Κάποια στιγμή θα πάρουν την απάντησή τους εκεί που πρέπει να την πάρουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast