«Να παραπεμφθούν σε δίκη και οι κυβερνητικοί βουλευτές» δηλώνει ο πρώην υπουργός  Γιώργος Καλαντζής

Τα γεγονότα  της σύλληψης των 8 ατόμων για παρακώληση εργασιών του ΤΑΡ σαφώς και έχουν  προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία. Ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Προσωπικά εκτιμώ ότι γενικά δεν μπορούμε να κρίνουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης κατά το δοκούν. Δεν γίνεται όταν μας αρέσει κάτι να το αποδεχόμαστε και όταν δεν μας αρέσει να το καταδικάζουμε!

Πρέπει όσο και να διαφωνούμε να σεβαστούμε τη δικαιοσύνη και να μην την κρίνουμε. Πρέπει όμως να κρίνουμε την συμπεριφορά μας και την συμπεριφορά του καθενός από εμάς. Τι εννοώ; Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός  κ. Τσίπρας ιδιαίτερα βέβαια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας παλαιότερα είχαν την ίδια θέση την οποία σήμερα έχουν αυτοί που δικάζονται!

Και δεν είναι ότι δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός αλλά να γίνει άλλη χάραξη. Αφού η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες, πρέπει να πάει το θέμα στη Βουλή και να ζητηθεί άρση της ασυλίας των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικοί αυτουργοί αυτού που συνέβη!»

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Πρόσθεσε  δε ρωτώντας ότι «Μα γιατί κατηγορούνται οι 8; Για παρακώλυση της κατασκευής του αγωγού. Γιατί αυτοί να διώκονται και όχι οι βουλευτές; Και λέω ξανά ότι ο ΤΑΡ πρέπει να περάσει αλλά όχι μέσα από τα χωράφια.

Άμεσα πρέπει να κινηθεί η κατηγορία της άρσης της ασυλίας και με αυτό ολοκληρώνω την θέση μου».

ΙΤΑΛΙΑ

Στο ερώτημα τι μέλει γενέσθαι αν δεν δεχθούμε τον ΤΑΡ – κάτι που το διακήρυξε η ιταλική κυβέρνηση – ο ίδιος απαντά ότι  «Εμείς θέλουμε τον αγωγό. Η σημερινή κυβέρνηση όμως δεν αντιδρά. Αντιδρούσε μόνο όταν ήταν αντιπολίτευση. Τώρα; Για αυτό λέω ότι πρέπει να αγωνιστούμε στο ελάχιστο ώστε να αλλάξουμε την όδευση. Ας περάσει ο αγωγός από τις παρυφές του βουνού μια και αυτή είναι κοινή απόφαση, φορέων και αγροτών.

Εγώ υποσχέσεις δεν δίδω. Αυτή την πρόταση την είχε αποδεχθεί αρχικά η εταιρία και μας είπε ότι θέλει να εξετάσει αυτή την λύση μια και είναι κοστοβόρα λύση. Προσωπικά δεν δηλώνω Τσίπρας αλλά εγώ ως Καλαντζής θα πιέσω την εταιρεία να αλλάξει την όδευση. Αν δεν το δεχθεί τότε θα πάμε στα Δικαστήρια και ό,τι βγει.

 

Αλλά στα Δικαστήρια θα πάμε με μια άλλη κυβέρνηση και με μια συγκεκριμένη πρόταση!

Το ΣΤΕ έβγαλε μια απόφαση γιατί η κυβέρνηση ήταν μαζί με την εταιρεία ή δεν υποστήριξε αυτό που ήθελε. Ο Καλαντζής ό,τι είπε το έκανε. Ο Καλαντζής έκανε την επιδότηση της μισθοδοσίας του 12% των επιχειρήσεων και ωφελήθηκαν και επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω αυτά που ξέρω, ότι μπορώ θα τα κάνω».

ΜΑΞΙΜΟΥ

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα των ημερών αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, τόνισε ότι «η ανακοίνωση του Μαξίμου λέει ότι καταγγέλλουν συγκεκριμένα συμφέροντα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη , τα οποία αυτό που επιθυμούν και απεργάζονται είναι να πέσει η κυβέρνηση. Και ρωτώ, αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα είναι τα ίδια με αυτά που επισκεπτόταν στο γραφείο τους ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος και η γυναίκα του και στην Αθήνα και στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη!

Είναι άραγε αυτά τα συμφέροντα που επέτρεπαν τα αγκαλιάσματα; Και όταν μιλούν για αποστασίες πρέπει να μας πουν, όταν ο κ. Καμμένος, η κ. Κόλλια, η κ. Κουντουρά, ο κ. Ζώης απεχώρησαν από τη ΝΔ γιατί δεν παρέδωσαν την έδρα τους στη ΝΔ όταν διαφώνησαν με το δεύτερο μνημόνιο; Κι αυτούς τα ίδια συμφέροντα από τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη τους οδήγησαν εκεί; Η κ. Μεγαλοοικονόμου δεν αποστάτησε; Αλλά γιατί δεν παρέδωσε την έδρα της;

Προσωπικά Παοκτσής ήμους πάντα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέσεις. Απλά ο κ. Σαββίδης είχε πει ότι ο Τσίπρας είναι ο νέος Πούτιν στην Ελλάδα και τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός στην Ελλάδα.

Εγώ είμαι συγκεκριμένος!».

ΕΠΟ

Στο ερώτημα αν υπάρχει σύμπραξη Σαββίδη – Μαρινάκη τόνισε ότι  «Ακόμη τίποτε δεν είδαμε. Αυτά είναι συμφέροντα προσωπικά. Γιατί η εκλογή είναι συγκεκριμένη. Συνεργασία ενός με άλλου σήμερα, αύριο μπορεί να είναι έχθρα. Στο ποδόσφαιρο ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του. Εγώ ήμουν υποψήφιος Πρόεδρος αν θυμάστε. Εγώ αισθάνομαι ως Μακεδόνας για κάποια συγκεκριμένα πράγματα…. Απλά σήμερα οι συμμαχίες έχουν αλλάξει. Σημερινοί εχθροί, αύριο φίλοι. Όλα είναι θέμα συμφερόντων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *