Να μην εκτελούν το χειμώνα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου προτείνουν οι εταιρίες

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Θάσου για το γεγονός ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες προτείνουν στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να μην εκτελούν δρομολόγια το χειμώνα από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Ο βουλευτής κ. Γιώργος Παπαφιλίππου δεσμεύτηκε να ενημερώσει το υπουργείο Ναυτιλίας για να δοθεί λύση στο θέμα.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «η ενέργεια αυτή των εταιριών ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια ακολουθούν την ίδια τακτική. Δηλαδή δεν ενδιαφέρονται οι ίδιες για τη δρομολόγηση των πλοίων τους κατά τη χειμερινή περίοδο. Δυστυχώς δεν έχουν συναισθανθεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κοινωνική τους ευθύνη και θα προβούμε σε ότι έχουμε προβεί τα προηγούμενα χρόνια. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο είναι ενήμερο, κι είμαι βέβαιος ότι θα επιβάλει και φέτος την υποχρέωση της δημόσιας υπηρεσίας στις εταιρίες αυτές και έτσι θα διασφαλιστούν τα δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας».

ΕΚΚΛΗΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «κάνω έκκληση για ακόμα μια φορά, έχω κάνει την ίδια έκκληση κατ΄ επανάληψη κατά το παρελθόν, να συναισθανθούν την ευθύνη τους την κοινωνική οι ναυτιλιακές εταιρίες και να μη δημιουργούν τέτοια προβλήματα στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Και φυσικά εδώ χρειάζεται να είναι σύμμαχος η κοινωνία, η οποία πρέπει να ασκήσει τις δέουσες πιέσεις προς τις εταιρίες αυτές, δεδομένου ότι οι τοπικές κοινωνίες τις τροφοδοτούν με τα όσα κέρδη αποκομίζουν κάθε χρόνο. Και θα πρέπει να ασκήσουν λοιπόν την πίεση ώστε να αισθανθούν την υποχρέωσή τους και να μη δημιουργούν κάθε χρόνο το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Περίπου εδώ και μια δεκαετία έχουμε ακριβώς επανάληψη της ίδιας συμπεριφοράς. Αυτό γίνεται δυστυχώς και για αυτό εκπλήττομαι για το γεγονός ότι οι εταιρίες δεν έχουν συναισθανθεί ακόμα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κοινωνική τους ευθύνη. Επαναλαμβάνω με πολύ ένταση, οι τοπικές κοινωνίες και της Θάσου και της Καβάλας θα πρέπει να οργανωθούν και να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση προς τις εταιρίες» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση