Νέο αδιέξοδο στη μεταστέγαση του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας στο χώρο του ΝΟΚ καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί μη σύννομη την εκμίσθωση του ακινήτου

Νέο αδιέξοδο προέκυψε με τη μεταστέγαση του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας στο χώρο του ΝΟΚ, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο απαγορεύει την μεταφορά του εκεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το Ελεγκτικό θεωρεί μη σύννομη την εκμίσθωση του ακινήτου. Την έκπληξή του εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Μουσείου κ. Χρήστος Τζανάκος.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τζανάκος σημείωσε πως «περίμενα μια άλλη τροπή και κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα. Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με εμάς τους Καβαλιώτες. Πιστεύω ότι αν ήμασταν ενωμένοι και αγαπούσαμε ο ένας τον άλλο, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα και θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες άλλες σκοπιμότητες τις οποίες δεν θέλω να αναφέρω τώρα. Εν πάση περιπτώσει δεν γίνεται κάτι με το ΝΟΚ, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό με τον ΟΛΚ, γιατί και με το Απεντομωτήριο έγινε το ίδιο πράγμα και εκπλήσσομαι. Γιατί οι Οργανισμοί Λιμένος, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, όπως είναι ο Πειραιάς, έχουν παραχωρήσει χώρους για τέτοια θέματα, για πολιτισμικές δραστηριότητες κι όχι μόνο. Κι εδώ αντί να βοηθήσουν ένα μουσείο που είναι το μοναδικό στη Θράκη και στη Μακεδονία με τόσο μεγάλη ναυτική ιστορία δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα. Δεν μπορούσαν να βρεθούν λύσεις; Αποκλείεται. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις αν καθόντουσαν όλοι φιλικά και αγαπημένα να τα βάλουν κάτω και να τα βρουν. Δεν ξέρω τι να πω, γυρίζουν δηλαδή την πλάτη τους στην πόλη και τους Καβαλιώτες. Πού θα πάει αυτός ο θησαυρός που υπάρχει μέσα; Υπάρχει θησαυρός, υπάρχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας σε όλη την Ελλάδα. Είναι να κάνουμε το Πανελλήνιο Συνέδριο που θα φέρει πάρα πολύ κόσμο στην Καβάλα το 2018, γιατί το κάνουν αυτό το πράγμα δεν καταλαβαίνω. Και αυτή είναι η πίκρα η δική μου η μεγάλη, όμως και οργή, δεν είναι μόνο πίκρα είναι και οργή».

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ερωτηθείς ο κ. Τζανάκος αν υπήρξε επικοινωνία για το θέμα αυτό με τη δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα, ανέφερε πως «μιλήσαμε με τη δήμαρχο, εκείνη μού το είπε, είναι στεναχωρημένη με αυτό το θέμα γιατί ήταν μπροστάρης σε αυτήν την υπόθεση. Προσπάθησε για ότι καλύτερο. Δεν υπήρχε ιδανικότερος χώρος. Τι να πω δεν ξέρω. Κι εκείνη προσπαθεί τώρα, ότι μπορεί να κάνει κι εκείνη το κάνει. Ψάχνουμε πάλι εναλλακτικές λύσεις, πού να βρεθούν; Το Μουσείο πρέπει να είναι σε ένα χώρο κοντά στη θάλασσα, δεν μπορούμε να πάμε πάνω στο Σταυρό και να το κάνουμε. Όπως είναι στα Χανιά, όπως είναι στον Πειραιά, όπως είναι σε όλα τα μέρη, είναι δίπλα στη θάλασσα. Με τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα, την Κυριακή περιμένουμε 180 άτομα από τη Δράμα, 130 άτομα από τη Θάσο, περίπου 5.500 με 6.000 μαθητές έχουν επισκεφθεί το Μουσείο, κι όχι μόνο από τη Μακεδονία, από όλη την Ελλάδα και από τα νησιά. Τι να πω δεν ξέρω, τα έχω χάσει κι εγώ. Να μη βοηθάμε οι Καβαλιώτες μεταξύ μας ο ένας τον άλλο, δεν ξέρω τι να πω» τόνισε με εμφανή πικρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.