Νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Τάσος Ιωαννίδης

Νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξελέγη ο κ. Τάσος Ιωαννίδης. Ο νέος πρόεδρος σημείωσε ότι ο κλάδος έχει αρκετά προβλήματα  τα οποία και διερευνούν.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολύ ενεργός. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος κ. Απόστολος Μουμτσάκης παραιτήθηκε του αξιώματος λόγω της αντιδημαρχίας, υπήρξε μία ανασυγκρότηση προχθές του Διοικητικού Συμβουλίου και ανέλαβα πρόεδρος. Είναι γεγονός όμως ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα, σε πολλά σχολεία. Ήδη ενημερώνομαι. Έχουμε διάφορα θέματα πανελλαδικής εμβέλειας. Ακόμη και για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών που οι ατυχείς δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου μας έφεραν σε δύσκολη θέση. Όλα αυτά τα εξετάζουμε και προχωράμε για να δούμε τις γίνεται τις επόμενες μέρες.

Κενά στα σχολεία υπάρχουν αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Ακόμη δεν έχω ενημερωθεί πλήρως. Θα κάνουμε τις επόμενες μέρες μία συνάντηση και με τη διευθύντρια εκπαίδευσης και θα περάσω απ’ όλα τα σχολεία του νομού για να δούμε κατ’ ιδίων τι προβλήματα αντιμετωπίζουν. Κι ό,τι μπορούμε να λύσουμε και να κάνουμε, θα το κάνουμε.

Δεν μπαίνω σε άγνωστα νερά. Είμαι δάσκαλος εδώ και 32 χρόνια, γνωρίζω τα προβλήματα του κλάδου μας γενικότερα, οπότε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να τα φέρουμε εις πέρας. Εκείνο που έχουμε αυτήν την στιγμή και βρισκόμαστε σε μία κατάσταση αναμονής σε αγώνες, είναι με τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων που θέλουν να τα εξισώσουν με τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα. Εδώ είμαστε κάθετα αντίθετοι, θα παλέψουμε ώστε να μην περάσει αυτό το μέτρο που θέλει να προωθήσει η υπουργός και το υπουργείο Παιδείας. Και τις επόμενες ώρες ίσως θα έχουμε και κάποιες εξελίξεις τις οποίες θα γνωστοποιήσουμε. Είμαστε σε αναμονή πολλών εξελίξεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *