Νέος πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διορίστηκε ο Θανάσης Καϊσης

Νέος πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διορίστηκε ο κ. Καϊσης από την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας κ. Θανάση Μητρόπουλο το Πανεπιστήμιο επιχειρείται να διοικηθεί από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «η κυριότερη μεταβολή που είχαμε από την προηγούμενη εβδομάδα είναι ότι η υπουργός παιδείας διόρισε νέο πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής τον κ. Θανάση Καϊση. Είναι ομότιμος καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επί μακρών αντιπρόεδρος του παλιού ΔΙΠΑΕ. Ξέρει τη λειτουργία του παλιού ΔΙΠΑΕ και ευελπιστούμε ότι θα μπει το ίδρυμα σε μία νέα τροχιά, που από την μεριά της Καβάλας την έχουμε διευκρινίσει. Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο με πυρήνα το παλιό ΔΙΠΑΕ κι όχι το παλιό ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μέσα στη βδομάδα θα βγει και το ΦΕΚ με τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας».

ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ

Για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου είπε ότι «υπάρχουν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ίδρυμα το οποίο ουσιαστικά προσπαθεί να διοικηθεί μέσα από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα υδροκέφαλο σύστημα, μια μεγάλη διοικητική λειτουργία στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι δύο κόμβοι να βρίσκονται σε μία ατροφία. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει αυτό, τότε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να έχει προβλήματα. Ελπίζουμε να το αντιληφθεί η νέα διοίκηση, να το μετατρέψει από ένα συμβατικό πανεπιστήμιο σε ένα ευφυές πανεπιστήμιο όπως σχεδιάστηκε. Να έχει ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών, αλλοδαπούς φοιτητές, να αλλάξει το νομικό πλαίσιο εκεί που πρέπει έτσι ώστε να γίνει ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο, όπως ακριβώς από την αρχή το σχεδιάσαμε. Αν πάμε να λειτουργήσουμε ένα συμβατικό πανεπιστήμιο τότε θα έχουμε ένα ίδρυμα χαμηλού ανταγωνισμού».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για τα οικονομικά του ιδρύματος είπε ότι «ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή κι από την άλλη μεριά εξαιτίας του υδροκεφαλισμού υπάρχει μια ανησυχία. Οι υπεύθυνοι των οικονομικών υποθέσεων δεν υπογράφουν ούτε το 40% που τους δίνει δικαίωμα ο νόμος, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι ευθυνόφοβοι γι’ αυτό και αλλάζει η Διοικούσα για να δούμε αν μπορούμε να πάμε προς μια καλύτερη κατεύθυνση. Αλλιώς θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *