Νέος Οργανισμός θα τεθεί σε ισχύ για το Νοσοκομείο Καβάλας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για το θέμα της εφαρμογής του Οργανισμού του 2012. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου μέσα στο 2019 θα τεθεί σε ισχύ ένας νέος Οργανισμός.

Ο κ. Καρασαββόγλου είπε ότι «ήταν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση και το αποτέλεσμα είναι θετικό διότι όλοι μαζί θα πάμε σε μία διαδικασία υποβολής πρότασης για έναν νέο Οργανισμό του 2019 ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Οργανισμό του 2012. Ξεκινάμε σήμερα τις διαδικασίες και θα απευθυνθούμε στη νοσοκομειακή κοινότητα σε όλες τις συνιστώσες της για να καταθέσει τις προτάσεις της, να τις περάσουμε από το Δ.Σ. και να πάρει το δρόμο της για την έγκριση από τα αρμόδια όργανα».

Για το θέμα με τις πληρωμές είπε ότι «εάν εφαρμόσουμε τον Οργανισμό του 2012, ορισμένα επιδόματα σε γιατρούς και προϊσταμένους νοσηλευτές τμημάτων δεν θα έπρεπε να τα καταβάλλουμε. Διότι με τον Οργανισμό του ’12 αυτά τα τμήματα είτε καταργούνται, είτε συρρικνώνονται, είτε εντάσσονται ως μονάδες σε κανονικά τμήματα κλπ. Εμείς συνεχίζουμε αυτά να τα πληρώνουμε. Έχουμε την πολιτική κάλυψη από το υπουργείο ότι έτσι πρέπει να κάνουμε και θα συνεχίσουμε επί της ουσίας δηλαδή, να δίνουμε αυτά τα επιδόματα σε ανθρώπους που πραγματικά δουλεύουν και εκτελούν χρέη προϊσταμένου.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ανάλογη κάλυψη από προηγούμενες κυβερνήσεις. Από το 2012 δηλαδή και μετά δεν βρέθηκε άλλη πολιτική ηγεσία του υπουργείου να καταθέσει επίσημο έγγραφο που να λέει ότι μην εφαρμόζετε τον Οργανισμό του 2012, προχωρήστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *