Νέες απολήψεις αδρανών υλικών διαπιστώθηκαν στα ορεινά του Ν. Καβάλας, ποινικές ευθύνες

Νέες απολήψεις αδρανών υλικών διαπιστώθηκαν στα ορεινά του Ν. Καβάλας, όπως διαβεβαιώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς. Και μάλιστα από την ίδια κατασκευαστική εταιρεία με την οποία υπήρξαν προβλήματα στις αρχές του χρόνου.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Παππάς σημείωσε πως «ήταν Φεβρουάριος του 2016 που διαπιστώθηκε, ήθελα να πιστεύω ότι έχει λυθεί το θέμα, βέβαια όλο το καλοκαίρι όσοι ήταν στην Καβάλα έβλεπαν τα φορτηγά της συγκεκριμένης εταιρίας να πηγαινοέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο μεταφέροντας μάρμαρα ή άλλα αδρανή υλικά. Την Τρίτη, από ότι πληροφορήθηκα την Τετάρτη από μέσα ενημέρωσης, έγιναν συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία. Διαπιστώθηκε από ότι λέει το ρεπορτάζ ότι ήταν πάλι σε δημοτικές εκτάσεις. Ας αφήσουμε το ποινικό κομμάτι ή τυχόν ποινικά αδικήματα που έχει διαπράξει ο ιδιώτης, αυτά ας τα δει η δικαιοσύνη. Το θέμα είναι το ηθικό και το πολιτικό κομμάτι. Εδώ και οχτώ μήνες λοιπόν η διοίκηση του Δήμου γνωρίζει και ανέχεται έναν τρίτο, έναν ιδιώτη, να παίρνει μάρμαρα και αδρανή υλικά από δημοτικές εκτάσεις κατά κύριο λόγο. Εδώ και 8 μήνες η κυρία δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο μας λέει ότι θα κάνει συμφωνία με τον εργολάβο να μας αποζημιώσει, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, γιατί μια τέτοια συμφωνία θα έπρεπε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και ποιος της έδωσε νομιμοποίηση να συναλλάσσεται με έναν εργολάβο;» αναρωτήθηκε εύλογα ο κ. Παππάς.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ

Πρόσθεσε δε πως «και αυτό που εκθέτει ανεπανόρθωτα και την κυρία δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών που έκανε δηλώσεις που δεν αντέχουν σε κριτική, είναι το γεγονός ότι από τον Ιούλιο του 2016 υπάρχει έγγραφο της Επιθεώρησης Μεταλλείων προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, κάνει λόγο για διακοπή εργασιών, έπρεπε δηλαδή ο συγκεκριμένος ιδιώτης να σταματήσει να εργάζεται στη συγκεκριμένη περιοχή και να κάνει συγκεκριμένες εργασίες και ζητάει από το δήμο ενημέρωση από το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτούς τους πέντε μήνες ο δήμος δεν έχει καν απαντήσει. Εν τω μεταξύ η Επιθεώρηση Μεταλλείων έχει επιβάλλει πρόστιμα, έχει επιβάλλει αποφάσεις διακοπής εργασιών, το Δασαρχείο έχει ανοίξει δυο δικογραφίες, έχει επιβάλει πρόστιμα, έχει κάνει κατασχέσεις μηχανημάτων, έχει διαπιστώσει διανοίξεις παράνομες και εκχερσώσεις παράνομες δρόμων κι όλα αυτά τελούν σε γνώση του Δήμου Καβάλας. Και ρωτάω εγώ τον κ. Φιλιππίδη που είπε την Τετάρτη ότι ο δήμος συμφώνησε να πάρει αποζημίωση κι ότι η ζημιά είναι μικρή. Εγώ εκτιμώ ότι η ζημιά είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Είναι δυνατόν να λέει ότι η ζημιά είναι μικρή; Είναι δυνατόν να λέει ότι το θέμα έχει κλείσει; Μα δεν ντρέπεται λίγο; Και ο κ. Φιλιππίδης και η κ. Τσανάκα; Και βέβαια το επόμενο επίπεδο απορίας ενός πολίτη είναι δεν υπάρχουν αρχές σε αυτόν τον τόπο; Εισαγγελικές ή δικαστικές να παρέμβουν να δουν τι γίνεται; Τις προάλλες στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε μια ανώνυμη καταγγελία που μεταξύ άλλων ανέφερε και αυτό το ζήτημα. Προφανώς είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής ο οποίος δεν θέλει να έρθει ο ίδιος προσωπικά σε κόντρα με τη διοίκηση και με τον ιδιώτη. Ρωτάω και κάτι άλλο. τοπικούς συμβούλους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων σε εκείνες τις περιοχές δεν έχει η διοίκηση της κ. Τσανάκα; Δεν βλέπουν τι γίνεται;» διερωτηθηκε.

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ

Κι όπως συμπλήρωσε με έμφαση ο κ. Παππάς «νομίζω ότι κάποιοι πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν για αυτό το πάρτυ. Να δώσει εξηγήσεις η διοίκηση τι γίνεται, γιατί δεν απαντάει σε δημόσια έγγραφα ότι πρέπει να σταματήσει να εργάζεται η συγκεκριμένη εταιρία, γιατί δεν δίνει απαντήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες για το ιδιοκτησιακό και ποιος της έδωσε το δικαίωμα, ποιος τη νομιμοποίησε να κάνει συναντήσεις και συμφωνίες με εργολάβους χωρίς να τις φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο; Είναι πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα, η εκτίμησή μου είναι ότι έχει και σοβαρές ποινικές προεκτάσεις και όχι μόνο πολιτικές, αλλά από κει και πέρα αυτά θα τα δούνε άλλοι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς, όχι εγώ. Είτε είσαι κάτοικος της περιοχής του πρώην Δήμου Φιλίππων είτε της Καβάλας, όλο το καλοκαίρι, όλο το Φθινόπωρο, μπορούσε κανείς να δει αυτά τα φορτηγά που έχουν κίτρινο και μπλε χρώμα να πηγαινοέρχονται 20, 30 κάθε μέρα από το Βουνοχώρι και τη Λημνιά προς το δημόσιο έργο που εκτελείται στο λιμάνι. Μόνο ένας τυφλός δεν θα τα έβλεπε αυτά. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο κόσμος το γνώριζε, δεν το γνώριζε η διοίκηση; Κάποτε μπορούσε να πει δεν το γνώριζα, τώρα όμως που από τον Ιούλιο είχε στη διάθεσή της δημόσια έγγραφα δεν μπορεί να πει ότι δεν το γνώριζε. Γνώριζε και πρέπει να απολογηθεί, να δώσει μια απάντηση. Αυτές οι χλιαρές δηλώσεις του κ. Φιλιππίδη δεν γίνονται δεκτές νομίζω από κανέναν δημότη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση