«Νέα στέγη για τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας» και εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του Ομίλου Βασίλη Θεοδωρίδη

Σε φάση μετακόμισης βρίσκεται ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας στο κτίριο της οδού Τσολάκη. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Βασίλης Θεοδωρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι  το απόγευμα της Τετάρτης το Διοικητικό συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, κι όπως αναμένονταν  αποφάσισε να δρομολογήσει άμεσα τη μετακόμιση από το κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, στο κτήριο του Παιδικού σταθμού του Δήμου Καβάλας, επί της οδού Κωνσταντίνου Τσολάκη.

Μάλιστα οι πρώτες μεταφορές υλικών, που έχουν σχέση με τη δραστηριότητα του σκακιστικού Ομίλου έγιναν ήδη, ενώ το κύριο μέρος της μετακόμισης προγραμματίσθηκε και έγινε με  εθελοντική δουλειά παραγόντων και μελών του σκακιστικού ομίλου την Κυριακή το πρωί.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης «Εμείς μέχρι τελευταία είχαμε στρωμένα τα τραπέζια μας  λόγω και των αγώνων που είχαμε προγραμματισμένους. Ήταν  το τουρνουά στην μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη, του πατέρα της Σταυρούλας που πέθανε πριν από τρία χρόνια, ενώ συνεχίζουμε κανονικά την προετοιμασία μας για την ολοκλήρωση της μετακόμισης.

Μία ακόμη μετακόμιση που δεν θα είναι και η τελευταία. Την Κυριακή μεταφέρθηκαν έπιπλα, γραφεία, βιβλιοθήκες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο νέος χώρος για το τοπικό σκάκι, στο 2ο όροφο του μεγάλου κτηρίου, που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Τσολάκη, όπου φιλοξενείται και ο σύλλογος ΠΝΟΗ».

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Προσπαθούμε να μην χάσουν τα παιδιά μαθήματα και προπονήσεις.

Το σκάκι θα εγκατασταθεί στο 2ο όροφο, σ΄ έναν καλύτερο κι ευρύχωρο χώρο, που διαθέτει ακόμη κι αυλή, έτσι υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται και υπαίθριοι αγώνες σκάκι.

Η είσοδος που θα χρησιμοποιεί ο σκακιστικός όμιλος, είναι από την οδό Ευριπίδου. Οι εγκαταστάσεις που διαθέτει για το σκάκι ο Δήμος Καβάλας, είναι καλύτερες των σημερινών, πλην όμως το κτήριο είναι μακριά από το κέντρο, ενώ αυτό του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, πολύ κοντά στο κέντρο της Καβάλας. Εϊναι η πρώτη φορά που φεύγουμε από το κέντρο. Έχουμε φόβο μήπως εκεί που πάμε είναι τέτοια η εξέλιξη που χάσουμε μαθητές. Μιλάμε όμως για μια προσωρινή λύση. Μας τον παραχωρεί δωρεάν ο Δήμος αλλά ο Όμιλος που φέρει τόσες διακρίσεις θέλει ίσως μια καλύτερη και οριστική λύση που να μας ικανοποιεί και να είναι αντάξιος της προσφοράς μας.

 

Μιλάμε για 4 γραφεία μεγάλα. Για καθημερινές προπονήσεις είναι καλά αλλά για μεγάλους αγώνες, 3-4 φορές τον χρόνο πρέπει να βρίσκουμε άλλο χώρο όπως το Αμφιθέατρο της Νομαρχίας» κατέληξε ο ίδιος.

Ο Σκακιστικός Όμιλος θα λειτουργήσει άμεσα στο νέο του χώρο, όπου θα προσαρμοσθεί σχετικά εύκολα. Ζητούμενο είναι βέβαια σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες  κι αυτή η προσωρινή λύση να διαρκέσει λίγο, να επιτευχθεί ο βασικός στόχος των σκακιστών, να επανέλθουν στο κτήριο της Μεγάλης Λέσχης, όταν το έργο σε αυτό ολοκληρωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση