Νέα εταιρεία δημιουργήθηκε στα Λιπάσματα και απαγορεύτηκε χθες η είσοδος στους επαναπροσληφθέντες

Νέα εταιρεία δημιουργήθηκε στα Λιπάσματα ενώ χθες απαγορεύτηκε η είσοδος στους επαναπροσληφθέντες με το αιτιολογικό  ότι δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με αυτή την νέα εταιρεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη πρέπει άμεσα οι 3 βουλευτές να πάρουν θέση για πιο λόγο δημιουργούνται αυτές οι εταιρείες.

Ο κ. Βογιατζίδης είπε ότι «αυτό που προέκυψε είναι οι συνήθεις τακτικές του μεγαλομετόχου της εταιρείας κ. Λαυρεντιάδη. Ξαφνικά δημιουργήθηκε ακόμη μία εταιρεία και τέθηκε ξανά σε μας το δίλλημα ή υπογράφετε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή δεν μπαίνετε στο εργοστάσιο. Ζούμε στιγμές του 2016. Στο ίδιο έργο θεατές. Έγινε ένας τεράστιος συνδικαλιστικός και δικαστικός αγώνας. Απέδωσε ο αγώνας, δεσμεύτηκαν όλες οι εταιρείες που βρίσκονται στο εργοστάσιο για την επάνοδό μας στην εργασία μας και σήμερα με τη δημιουργία νέας εταιρείας προσπαθούν κατ’ αρχάς να ξεφύγουν από όλα αυτά που είχαν δεσμευτεί.

Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο δημιουργούνται όλες αυτές οι εταιρείες. Πρέπει να μπουν επιτέλους οικονομικοί εισαγγελείς αν ελέγξουν τις εταιρείες, τη διαδρομή του χρήματος και τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν είναι μόνο θέμα εργαζομένων. Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει μετατρέψει το εργοστάσιο σε όμηρους εργαζομένων, είτε εργάζονται είτε όχι. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στο νομό Καβάλας και στο εργοστάσιο. Το εργοστάσιο σήμερα υπολειτουργεί, είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ήταν όταν ανέλαβε. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική επένδυση παρά μόνο ένα δαιδαλώδες σχέδιο εταιρειών. Θα το στείλω για δημοσίευση, να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει.. Το θέμα είναι βαριά πολιτικό. Πρέπει άμεσα οι τρεις κυβερνώντες βουλευτές να πάρουν θέση, αν επιβραβεύουν τις επιχειρηματικές τακτικές του κ. Λαυρεντιάδη. Για ποιον λόγο δημιουργούνται συνέχεια αυτές οι εταιρείες, τι ακριβώς θέλει να πετύχει, ποιος είναι ο στόχος του».

Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ

Πρόσθεσε δε πως « Η ΒΦΛ είναι η μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας και αφήνουμε έναν άνθρωπο να κάνει ό,τι επιθυμεί. Θα δημοσιεύσω τη μήνυση που έχει καταθέσει ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης, τον οποίο καλώ να πάρει θέση να μας πει την άποψή του γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα στα Λιπάσματα Καβάλας. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Σήμερα 140 άνθρωποι επιστρέφουμε στο 2016. Πήγαμε σήμερα (σ.σ. χθες) και η εταιρεία σεκιούριτι του κ. Πριονίδη δεν μας επέτρεψε να μπούμε στην εργασία μας. Κάνουν πώς δεν μας ξέρουν, είναι τρελό αυτό που ζούμε, πέρα από κάθε όριο λογικής. Εμείς έχουμε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με όλες τις εταιρείες και με συγκεκριμένο πλάνο για το πώς θα επιστρέφαμε πλήρως στις θέσεις εργασίες μας. Και δεν ντρέπονται αυτοί οι άνθρωποι να μιλούν για εξυγιάνσεις την ώρα που ξεφυτρώνουν εκεί μέσα τις εταιρείες σαν τα μανιτάρια. Off shore εταιρείες με ίδιες διευθύνσεις, με ίδια ονόματα. Η νέα εταιρεία έγινε από «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης» σε «Λιπάσματα Καβάλας». Αύριο μπορεί να αλλάξει πάλι όνομα. Δεν ξέρουμε πια η Διευθύντρια της Βιομηχανίας  κα Κουλουρά σε ποια εταιρεία είναι διευθύντρια. Μας παρουσιάζεται 31-12 στην ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ, 1-1 του 2019 στη Λιπάσματα Νέας Καρβάλης. Σήμερα ήρθε στην πόλη ως Λιπάσματα Καβάλας. Τα ίδια πρόσωπα. Πρέπει η Πολιτεία να ασχοληθεί με το κεφάλαιο Λαυρεντιάδη. Αν δεν έχουν σκοπό να το κάνουν, ας του δώσουν και τα κλειδιά της χώρας να κάνει κουμάντο. Υποτιμά τη νοημοσύνη όλων. Δεν σέβεται τίποτα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *