Μόνο υλικές οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο στις κατασκηνώσεις Νέας Περάμου

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στις κατασκηνώσεις Νέας Περάμου από ανεμοστρόβιλο. Παρ’ όλα αυτά όλα αποκαταστάθηκαν άμεσα όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «γλιτώσαμε τα χειρότερα. Βλέποντας τα όσα συνέβησαν στη Χαλκιδική, πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι στη Νέα Πέραμο ήμασταν πολύ τυχεροί για το μπουρίνι της Τρίτης –πριν δύο νύχτες, δηλαδή- όπου το βράδυ τα χαράματα της Τετάρτης γύρω στις 5πμ, με έναν ανεμοστρόβιλο που αναπτύχθηκε εκεί στην περιοχή των κατασκηνώσεων, είχαμε πτώση πολύ μεγάλων δέντρων μέσα στις κατασκηνώσεις, Αλλά ευτυχώς τα παιδιά ήταν όλα ασφαλισμένα μέσα στους θαλάμους τους και τα δέντρα προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, στις περιφράξεις των κατασκηνώσεων, σε κάποια κιόσκια ανάπαυσης. Ευτυχώς το κακό περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές. Κι ας ευχηθούμε αυτά τα καιρικά φαινόμενα να κοπάσουν σιγά- σιγά, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις όπως βλέπετε, δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με τη φύση».

ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Συγχρόνως, επειδή υπήρξε και μια χαλαζόπτωση όπου έγιναν κάποιες καταστροφές στα αμπέλια της περιοχής των Ελευθερών. Τα συνηθισμένα αυτά φαινόμενα όταν έχουμε αυτά τα μπουρίνια. Δόξα τω Θεώ, το χθεσινό (σ.σ. της Τετάρτης) το κύμα, ενώ στην αρχή ήμασταν σε επιφυλακή όλοι από τις 9 το βράδυ και όλα τα Δελτία εκτάκτων καιρικών φαινομένων έδιναν την περιοχή μας στο μάτι του κυκλώνα, ευτυχώς δεν άγγιξε εμάς αυτή η κακοκαιρία αλλά δυστυχώς είδαμε όλοι τι συνέβη στη Χαλκιδική.

Με λίγα λόγια ήμασταν τυχεροί στις κατασκηνώσεις και να πούμε ότι φιλοξενούμε πάρα πολλά παιδιά, 30 από τη Γαλλία, από την αδελφοποιημένη πόλη του Αντονί, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και σιγά- σιγά η ζωή στην κατασκήνωση επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Σ’ αυτούς που πρέπει να έχει, τους ρυθμούς δηλαδή των καλοκαιριών διακοπών, των ευχάριστων στιγμών, της χαράς και του παιχνιδιού.

Στις κατασκηνώσεις έχουμε δύο τμήματα. Ένα είναι το τμήμα των παιδιών. Υπάρχει μία δεύτερη κατασκήνωση, των ΑμΕΑ. Τα περισσότερα φαινόμενα υπήρξαν στην κατασκήνωση των ΑμΕΑ. Ούτως ή άλλως το Σάββατο θα έφευγε αυτή η αποστολή για να έρθει η καινούργια. Παρατείναμε την αναχώρηση αυτών των παιδιών κατά 2 μέρες. Δηλαδή, η κατασκήνωση των ΑμΕΑ είναι κλειστή, αλλά η κατασκήνωση των υπόλοιπων παιδιών λειτουργεί κανονικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *