«Μόνο εγώ νοιάζομαι για την Αγία Μαρίνα;» αναρωτιέται η Μαρίνα Φιλιππίδου

Στις 25-5-2017 ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο Μέτρα για την επιτάχυνση του Εκπαιδευτικού Έργου σύμφωνα με το οποίο  το ίδρυμα το «Σικιαρίδειον  Ίδρυµα Απροσαρμόστων Παίδων», ιδιωτικού δικαίου σαν το  ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» Καβάλας,  θα απαλλαχθεί μέχρι τέλους του έτους από υποχρεωτική προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις συναλλαγές του καθώς θα υπάρχει και αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης.  Η νομικός του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» κ. Φιλιππίδου με επιστολής της εκφράζει την απορία της  γιατί δεν έγινε το ίδιο με το ίδρυμα Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα».  Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης  σε  σχετικές δηλώσεις του επέκρινε  τον Αντιπεριφερειάρχη και την κ. Φιλιππίδου για την στάση τους στο όλο θέμα. Η κ. Φιλιππίδου επανήλθε με νέες δηλώσεις τονίζοντας ότι   «Είναι γεγονός πως δεν έγινε κάτι αντίστοιχο  για την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ όπως με το «Σικιαρίδειον  Ίδρυµα Απροσαρμόστων Παίδων» . Ο κ. Εμμανουηλίδης είπε πολλά εκτός από άσχημες εκφράσεις εναντίον μου. Εγώ δεν μίλησα εναντίον του. Υποτιμά όμως τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων όχι όμως τη δική μου.

Από πέρσι το καλοκαίρι κάναμε συνάντηση και στην Καβάλα και στην Αθήνα και παλέψαμε για μια τροπολογία που  γράψαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο και αφορούσε η υπόσχεση τουτέως υπουργού  κ. Αλεξιάδη μια γενική εξέλιξη και διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων  για όλα τα ιδρύματα και όχι μόνο για την Καβάλα.

Καλώς βοήθησαν το άλλο Ίδρυμα, έστω και αν ο κ. Αλεξιάδης μας είχε πει ότι δύσκολα θα περνούσε αυτή η τροποποίηση μια και θα γενάτο θέμα από την ίδια την Τρόικα. Εμείς κάναμε τις προσπάθειες μας, παλέψαμε για το καλύτερο δυνατό. Αλλά έφυγε ο κ. Αλεξιάδης, ο καιρός πέρασε και φτάσαμε σε μια νέα σύσκεψη για το Ίδρυμα που έγινε στο Διοικητήριο που προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος  με την παρουσία και των βουλευτών για να βρεθεί λύση και να ασκηθούν πιέσεις προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου ».

ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ

Σε ότι αφορά την στάση των βουλευτών  ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας  για την επίλυση του προβλήματος  «Αγία Μαρίνα» υποστήριξε ότι «Και όμως δεν προσπάθησαν να πείσουν την κ. Φωτίου και δεν πέρασαν αυτή την πρόταση. Κατά τη γνώμη μου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν θα περάσει έστω και αν αυτό προτείνουν ως λύση οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι ξέρουν τι έχει συμβεί, όλοι ξέρουν τα χρήματα που οφείλονται από το ίδρυμα στο ΙΚΑ  και δεν μιλάμε για κάτι απλό. Αν ο κ. Εμμανουηλίδης επειδή υποστήριξε ότι θα το έκανε για την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ και το έκανε τελικά για άλλο Ίδρυμα,  έπρεπε να μας ειδοποιήσει. Υπέγραψε  και αυτός για την απόφαση για το Σικιαρίδειον  Ίδρυµα και τυχαία αποκαλύφθηκε αυτή η υπογραφή. Έτσι υποτιμά και τη δική μου νοημοσύνη. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα ξαναέρθει το θέμα  στην Βουλή και μακάρι να γίνει κάτι, αλλά δεν το βλέπω πια. Ζητήσαμε τροπολογία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Η  κ. Φιλιππίδου τόνισε  ότι το ίδρυμα περιμένει να βρεθεί λύση  αλλά….. Πρόσθεσε δε πως «Καταρχήν ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Παπαφιλίππου είπε άλλα για το όλο θέμα, ότι δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια εξέλιξη για την Αγία Μαρίνα καθώς είναι διαφορετικά   τα ιδρύματα μεταξύ τους.

Είμαι εξοργισμένη με τους τρεις βουλευτές . Εμείς πρέπει να παλέψουμε και θα δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι. Τα χρήματα είναι για ένα χρονικό διάστημα. Μιλάμε για ένα διάστημα και όχι για το πάντα. Τώρα δεν υπάρχουν χρήματα από πουθενά στο Ίδρυμα  που λειτουργεί κανονικά αλλά όλα είναι απλήρωτα.

Δεν ξέρουμε   τελικά αν  θα ευνοήσουν το ίδρυμα με τον εξωδικαστικό μηχανισμό που προωθείται γι` αυτό…  Εμείς θα περιμένουμε αλλά δεν ξέρουμε αν θα γίνει κάτι τελικά. Όλοι τους οι βουλευτές, αντί να πασχίσουν για το Ίδρυμα, μας είπαν ψέματα και ποτέ δεν είπαν αυτά που θα έπρεπε. Ποιος θα καταλάβαινε ότι πέρασαν κάτι από το νομοσχέδιο για την Παιδεία;  Εγώ το ανακάλυψα και το έφερα στην Επιφάνεια».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση