«Μόνον διακοπές δεν έκανα στην Ίμβρο» δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αναφορικά με αυτό το ταξίδι της προσκεκλημένη του Πατριαρχείου

«Μόνον διακοπές δεν έκανα στην Ίμβρο» δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα αναφορικά με αυτό το ταξίδι της προσκεκλημένη του Πατριαρχείου για μία εκδήλωση εγκαινίων του Αθλητικού Κέντρου του Γυμνασίου στους Αγίους Θεοδώρους με την παρουσία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Η δήμαρχος απάντησε με αυτό  τον τρόπο στα σχόλια του τέως δημάρχου κ. Σιμιτσή, που υποστήριξε ότι η δήμαρχος έκανε διακοπές στην Ίμβρο και δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης.

Όπως τόνισε η κ. Τσανάκα «μόνο διακοπές δεν κάνω σε αυτά τα ταξίδια που πηγαίνω, με όλο το πρόβλημα της μέσης μου είναι εξαιρετικά επώδυνα αυτά τα ταξίδια που κάνω και δεν πηγαίνω για να κάνω διακοπές. Δεν ξέρω αν εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ο κ. Σιμιτσής, γιατί ο κ. Σιμιτσής εξακολουθεί να ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες και τους δήμους, είναι ορισμένος από την ΚΕΔΕ και ο Δήμος Καβάλας πάντοτε συναινεί και χρηματοδοτεί τα ταξίδια αυτά όπου ελπίζω να μην πηγαίνει για διακοπές ο κ. Σιμιτσής. Ο άνθρωπος πηγαίνει για να ψηφίσει για τα συμφέροντα των ελληνικών περιφερειών και δήμων. Λοιπόν ούτε εγώ κάνω διακοπές διαβεβαιώνω και ούτε και διακοπές θα κάνω την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) που φεύγω στην Αθήνα, όπου σκοπεύω να επισκεφθώ ένα σωρό υπουργεία για να προχωρήσω έστω και ένα λιθαράκι τα θέματα τα τρέχοντα και τα παλιότερα και ειλικρινά μόνο διακοπές δεν είναι αυτά τα ταξίδια.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συμπλήρωσε πως «σε ότι αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο φυσικά και θα μπορούσε να γίνει μια άλλη μέρα που να παρευρίσκομαι και εγώ. Αλλά δεν μπορούσε να περιμένει το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί υπήρχαν θέματα τα οποία έπρεπε να περάσουν γιατί υπάρχουν διαδικασίες που έχουν ημερομηνία λήξης και δεν μπορούμε να περιμένουμε την επιστροφή της δημάρχου. Από την άλλη αυτό το ταξίδι ήταν σε μια ημερομηνία που πήγα συνοδεύοντας το Μουσικό Σχολείο στις εκδηλώσεις της Ίμβρου και δεν πήγα για να κάνω ταξιδάκι αναψυχής μόνο. Η σχέση με το Πατριαρχείο πρέπει να είναι ζεστή και για να είναι ζεστή πρέπει να τη συνδαυλίζεις συνέχεια. Η εκδήλωση ήταν καταπληκτική και εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Φυσικά η παρουσία της κ. Θεοδωρίδου ήταν αυτή που ανέβασε το επίπεδο πάρα πολύ. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου ήταν εξαιρετικά και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου ήταν οι μουσικοί που έπαιζαν. Ήταν μια παράσταση που πραγματικά ήταν για το Ηρώδειο. Πάρα πολύ καλή παράσταση. Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο βροχή και κρύο και μάλιστα η διοργάνωση που θα εγκαινίαζε το αθλητικό κέντρο στην Ίμβρο έγινε σε κλειστό χώρο. Και η δική μας η διοργάνωση που ήταν σε ανοιχτό χώρο και η δική μας σε κλειστό έγινε. Την άλλη μέρα λοιπόν επισκέφθηκα το Καϊμακάμι, το δήμαρχο, το σχολείο επάνω στο χωριό στο οποίο πήγαμε διάφορα δωράκια, ότι χρειάζονται για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να είναι ανοιχτοί και να δουλεύουν. Ένα εξαιρετικό σχολείο, ίσως και σε καλύτερη κατάσταση το κτήριο από ότι είναι τα δικά μας τα σχολεία. Αλλά δεν είχε πολλούς μαθητές το Δημοτικό Σχολείο, εκείνο όμως που μας έκανε εντύπωση είναι ότι στο Γυμνάσιο και το Λύκειο ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται συνέχεια και περνάει ήδη τους 100».

Κλείνοντας η κ. Τσανάκα τόνισε πως το ακτοπλοϊκό ταξίδι μέχρι την Ίμβρο έγινε με θαλασσοταραχή, καθώς είχε αρκετό αέρα στην περιοχή εντάσεως 7 μποφόρ, συμπληρώνοντας πως εκεί τα δρομολόγια δεν σταματούν εύκολα παρά τις καιρικές συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση