Μόλις 3 τα θετικά δείγματα στο Νοσοκομείο Καβάλας από τα 130 που εξετάστηκαν για κορωνοϊό μέχρι σήμερα

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ έστειλαν 130 δείγματα στο ΑΧΕΠΑ και 3 μόλις ήταν θετικά. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε γνωστό ότι η 55χρονη Καβαλιώτισσα που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επέστρεψε στο σπίτι της.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πήραμε δεύτερο δείγμα από την 55χρονη και είναι αρνητικό. Τώρα βρίσκεται στο σπίτι της. Από τα τρία θετικά κρούσματα που είχαμε μέχρι τώρα στο νομό μας, τα δύο είναι σπίτι τους και η τρίτη κυρία που εντός των ημερών, όπως έχω πληροφορηθεί από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, θα γυρίσει στο σπίτι της. Είναι θετικά μηνύματα αυτά.

Τις τελευταίες μέρες τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έχουμε πάρει είναι όλα αρνητικά. Είμαστε σε καλό επίπεδο σαν νομός και όσον αφορά τα στατιστικά του μήνα Μαρτίου, έχουμε στείλει 130 δείγματα προς εξέταση στο ΑΧΕΠΑ, τα τρία ήταν θετικά, τα 100 αρνητικά και περιμένουμε περίπου 30-32 αποτελέσματα ακόμη. Στο ΑΧΕΠΑ έχουν μαζευτεί πάρα πολλά δείγματα απ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν τόσο γρήγορα. Όμως το θετικό είναι ότι περίπου 3% είναι τα θετικά δείγματα στο νομό μας, ενώ σε άλλους νομούς είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι καλά μηνύματα αυτά αλλά δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει οι οδηγίες και τα μέτρα που έχουν δοθεί να τηρηθούν με ευλάβεια για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα και μέσα στον Απρίλιο που δυστυχώς θα έχουμε ακόμη το πρόβλημα με τον κορωνοϊό».

ΑΚΜΑΙΟ ΗΘΙΚΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «από τα αντιδραστήρια που έχουμε πήραμε τα πρώτα δείγματα αλλά σε πρώτη φάση θα τα στέλνουμε συγχρόνως στο ΑΧΕΠΑ για να είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα είναι 100% βέβαιο. Είναι ένα καινούργιο εργαστήριο και σε πρώτη φάση πρέπει να τα επιβεβαιώνουμε τα αποτελέσματα και με τη Θεσσαλονίκη. Μετά θα σταματήσει αυτή η διαδικασία και θα παίρνουμε αποτελέσματα μόνο εδώ στην Καβάλα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Καβάλας είπε ότι «είμαι εδώ σε καθημερινή βάση, μιλάω με πολλούς γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους. Βλέπω ότι υπάρχει ένα καλό κλίμα, μια αλληλεγγύη μεταξύ τους και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε περίπτωση που θα έχουμε πιο δύσκολα ζητήματα, που μακάρι να μην έχουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι και ψυχολογικά και σωματικά να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *