«Μόλις βγει το ΦΕΚ θα αντιμετωπιστούν κάποια κατεπείγοντα ζητήματα, τα οποία αφορούν τη λειτουργία των ιδρυμάτων» δηλώνει ο Αντιπρύτανης, Θανάσης Μητρόπουλος, σχετικά με τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί το ΦΕΚ για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη κ. Θανάση Μητρόπουλο οι διαδικασίες πλέον τρέχουν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι «ακόμη είμαστε ΤΕΙ ΑΜΘ, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το ΦΕΚ με το Νομοσχέδιο, κάτι που θα γίνει Δευτέρα ή Τρίτη. Και τότε θα μπούμε στη διαδικασία της συνένωσης, στις τεχνικές λεπτομέρειες. Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει, θα δημιουργηθεί μία Διοικούσα Επιτροπή. Πριν οριστεί αυτή, στην οποία μετέχουν πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις των ΤΕΙ καθώς και κάποιοι που θα διορίσει ο υπουργός Παιδείας, μέχρι εκείνη την ώρα η υπάρχουσα διοικούσα επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου είναι αυτή που θα διοικεί τα Ιδρύματα για να μην υπάρχει διοικητικό κενό. Θα γίνει μία σύσκεψη αυτής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, αμέσως μόλις βγει το ΦΕΚ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κάποια κατεπείγοντα ζητήματα, τα οποία αφορούν τη λειτουργία των ιδρυμάτων. Πιστεύω ότι η υπουργική απόφαση θα βγει μέχρι τις 15 Μαΐου. Και μετά θα προχωρήσουμε στην ενοποίηση των Ιδρυμάτων. Έγινε μία κανονικοποίηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Αυτό ήταν ένα έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Παιδείας. Θεωρούμε ότι αυτή η κανονικοποίηση θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της χώρας. Θα φανεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, άρα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μένουν οι λεπτομέρειες αλλά και οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν. Σε ένα τόσο εκτεταμένο νομοσχέδιο υπάρχουν και ζητήματα που χρειάζονται περισσότερης προσοχής. Χρειάζονται μια δεύτερη και τρίτη ανάγνωση. Χρειάζονται κάποιες διορθώσεις αλλά νομίζω ότι το βασικό στοιχείο έχει γίνει. Το Ίδρυμα έχει γίνει πανεπιστημιακό, πρέπει να βγουν οι αποφάσεις για τα μηχανογραφικά, να οργανώσουμε τα καινούργια τμήματα. Ειδικά εμείς στην Καβάλα έχουμε ανάγκη να τα οργανώσουμε γιατί πάμε σε τελείως διαφορετικά τμήματα όπως είναι τμήμα χημείας, φυσικής και πληροφορικής. Όλο το καλοκαίρι έχει πολλή δουλειά».

ΤΜΗΜΑΤΑ

Για τα τμήματα στο νέοπ πανεπιστημιακό ΤΕΙ  είπε ότι «έχουν ξεκαθαρίσει. Στην Καβάλα θα γίνει σχολή Θετικών Επιστημών. Θα έχει τρία τμήματα κατ’ αρχήν, Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής. Από του χρόνου πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει και το τμήμα Γεωλογίας. Θα έχουμε τα δύο τμήματα της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας που θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα τμήματα είναι της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και της Λογιστικής και Χρηματο-οικονομικής. Κι έχουμε και τα δύο ινστιτούτα. Το ένα είναι του Τουρισμού και το άλλο του Πετρελαίου. Επομένως θα έλεγα ότι όλα αυτά θα αρχίσουν να λειτουργούν».

Κατέληξε λέγοντας ότι «σ’ αυτήν τη φάση το κυριότερο είναι να δούμε ολοκληρωμένο το ΦΕΚ. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έτσι ώστε να μπει το Πανεπιστήμιο σε μία λειτουργία και να το βλέπουμε πως λειτουργεί. Γιατί θα υπάρχουν προβλήματα, θα χρειαστούν διορθώσεις σε ό,τι αφορά το Νομοσχέδιο. Υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν. Πιστεύουμε ότι από τη 1 Σεπτεμβρίου θα είναι σε καλό δρόμο όλη αυτή η κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *