«Μπορεί η Περιφέρεια ΑΜΘ να μπει στα μεγάλα τουριστικά σαλόνια» εκτιμά ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Κώστας Αντωνιάδης

Ευχάριστα είναι τα νέα για την Περιφέρεια και τον Νομό καβάλας σε ότι αφορά την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη «Πράγματι τα νέα είναι ευχάριστα. Μια θέση στον επίσημο χάρτη των τουριστικών προορισμών κατέκτησε και η Περιφέρεια ΑΜΘ . Μάλιστα η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ανακοίνωσε στη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου και μετά την διεθνή τουριστική συνάντηση με τους εταίρους για το «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ» που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών  σε  συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η χώρα μας κατακτά μια θέση στον Παγκόσμιο Χάρτη του ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ.

Άλλωστε η χώρα μας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει οι προαναφερόμενοι φορείς και σε συνεργασία πάντα με όλους τους αρμοδίους φορείς για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των χωρών του δρόμου του μεταξιού, δίδει πραγματικά την ευκαιρία στην Περιφέρεια μας, να αναδείξει και το τουριστικό της προϊόν και να αναδειχθεί ως πρέπει στις τουριστικές αγορές.

Να πούμε παράλληλα στο σημείο αυτό ότι ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ δεν είναι μόνο ένας που θα συνδέει την Ευρώπη με την Κίνα με αφορμή και επίκεντρο το μετάξι, αλλά είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας λαών και πολιτισμών ένα, δίκτυο επιστημών, γνώσεων και όχι μόνο.

Και η Περιφέρεια μας μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στο όλο αυτό δίκτυο».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Στο ερώτημα αν είναι εύκολη η ένταξη μιας χώρας στο εν λόγω δίκτυο ο ίδιος απάντησε αρνητικά. «Χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να παλέψουμε για το εν λόγω εγχείρημα για αυτό και αξίζουν τςα συγχαρητήρια στον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη αλλά και στον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το συγκεκριμένο εγχείρημα και είναι πράγματα σημαντικό που μπήκαμε σε αυτό το χάρτη.

Και μιας και έχουμε  το Σουφλί, έναν τόπο με τον ανεκτίμητο πλούτο του Μεταξιού, στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί συνέδριο και work shop 27-28 Απριλίου. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση ενώ θα έρθουν και εκπρόσωποι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το υπουργείο Τουρισμού, και είναι ευνόητη η θέση που θα έχει η Περιφέρεια μας στα μεγάλα σαλόνια της τουριστικής βιομηχανίας και στην προοπτική προσέλκυσης νέων τουριστών. Πρέπει εξάλλου να βρούμε και εναλλακτικές μορφές τουρισμού ενώ πρέπει παράλληλα να καταλάβουμε όλοι μας, ότι η Περιφέρεια μας έχει όλα τα εχέγγυα για να καταλάβει την θέση που της αρμόζει στις θαλάσσιες διαδρομές και στις διαδρομές του μεταξιού» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση