Μουσική παράσταση στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων της Καβάλας που θα δοθεί σήμερα στις 21.15 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου με την Αλεξάνδρα Γκράβας

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες  τρείς κυρίες που ασχολούνται με τον καλλιτεχνικό χώρο για την συναυλία με τίτλο « Παράθυρο στον κόσμος της Ποίησης και της Μουσικής» που θα δοθεί σήμερα το βράδυ στις 9 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου με επίσημη καλεσμένη την μετζοσοπράνο, τραγουδίστρια όπως θέλει να αποκαλείται η ίδια, Αλεξάνδρα Γκράβας. Η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου  Καβάλας κ.  Κορίνα Χιώτη – Πρασά, η  ηθοποιός του θεάτρου «Ανάβασις» κ.  Μαρία Καραβία και η ίδια η ερμηνεύτρια της εκδήλωσης  έδωσαν πληροφορίες για αυτή την λογοτεχνική μουσική παράσταση με ποίηση των Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Αλέξανδρου Καρόζα.

Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Την παράσταση σκηνοθετεί η κ. Μαρία Καραβία, ενώ συμμετέχουν οι Γιάννης Κακάρας στη κιθάρα, η Αννέτα Κρέζα στην βιόλα, στην απαγγελία η Μαρία Καραβία, και ο Θανάσης Μουδιώτης  και στον χορό τη Παναγιώτα Παυλίδου.  Δίνεται δε, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων της Καβάλας σε μια παραγωγή του Θεάτρου Ανάβασις και συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας και της  Δημωφέλειας.

Η ίδια δηλώνει πως ο έλληνας αγαπάει το καλό τραγούδι , όπως και πολύς κόσμος σε όλο τον πλανήτη, αρκεί να έχει την αίσθηση του καλού ακούσματος. Η Αλεξάνδρα τραγουδάει σε διάφορες γλώσσες του κόσμου και οι συναυλίες της γεμίζουν όλους τους χώρους που επισκέπτεται. Επιθυμία όλων δε, όπως είπαν οι κυρίες Χιώτη και Καραβία, είναι να γεμίσει στην επόμενη επίσκεψή της τον Αρχαίο χώρο των Φιλίππων.

Δήλωσε  δε, πως ο κόσμος αγοράζει τα cd με αυτά τα λογοτεχνικά ακούσματα και πως ο πολιτισμός για να αναπτυχθεί δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά καλές ιδέες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *