Μικρή έξαρση κρουσμάτων στο νομό Καβάλας αλλά παραμένει άδεια η ΜΕΘ του Νοσοκομείου

 

 

 

Ικανοποιητική κρίνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό παρά την μικρή έξαρση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη στη ΜΕΘ δεν υπάρχουν ασθενείς ενώ στους εμβολιασμούς παρατηρείται πρόοδος με 150 εμβολιασμούς καθημερινά.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο,  τον Μάρτιο αναμένεται να βελτιωθεί  η κατάσταση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε μία μικρή έξαρση, γι’ αυτό θα πρέπει όσο το δυνατόν οι συμπολίτες μας να τηρούν τα μέτρα προστασίας και αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά εδώ κι ένα χρόνο. Να φοράμε σωστά τη μάσκα μας, όχι στις μεγάλες συναθροίσεις κι όταν έχουμε την παραμικρή υποψία να επικοινωνούμε με τον γιατρό μας.

Είχαμε μια μικρή έξαρση, αλλά στη ΜΕΘ μας δεν έχουμε κάποιον με covid κι αυτό είναι ένα καλό μήνυμα. Όμως υπάρχει αυτή η μικρή έξαρση γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί.

Σε ό,τι αφορά το εμβολιαστικό κομμάτι, ο προγραμματισμός πάει πάρα πολύ καλά. Κάνουμε σε καθημερινή βάση 150-160 εμβόλια στο νοσοκομείο μας, δύο εταιρειών. Πιστεύω ότι το Μάρτιο θα έρθουν ακόμη περισσότερα εμβόλια και θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας και να δημιουργηθεί ένα τοίχος προστασίας που είναι πολύ απαραίτητο για να κοπεί αυτή η αλυσίδα του κορωνοϊού. Τηρούμε, λοιπόν, πιστά τις οδηγίες που ξέρουμε εδώ κι ένα χρόνο για να μην περάσουμε αυτά που περάσαμε το Νοέμβριο.

Υπάρχει μια έξαρση και στη Θάσο, αλλά ελπίζουμε να υποχωρήσει σιγά- σιγά η πανδημία, αλλά όλα αυτά με την προϋπόθεση οι συμπολίτες μας να τηρήσουν τα μέτρα. Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν τρία εμβολιαστικά κέντρα. Στο ένα κάνουμε το εμβόλιο της AsrtaZeneca για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών και στα άλλα δύο γίνονται εμβόλια της Pfizer σε άλλες ηλικιακές ομάδες και σε Σώματα Ασφαλείας, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast