Μια καταγγελία έφερε τα πάνω κάτω σε τυπικές διαδικασίες στον Δήμο Παγγαίου

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Μποσμπότης για την καταγγελία του πρώην δημάρχου κ. Ξουλόγη για τους 2μηνήτες συμβασιούχους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Όπως είναι γνωστό σε όλους φαντάζομαι το απόγευμα της Παρασκευής, συγκαλέσαμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μετά και την καταγγελία του κ. Ξουλόγη η οποία αφορούσε την πρόσληψη κάποιων εργαζομένων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας.

Μια πρακτική άλλωστε που κατά κόρον χρησιμοποιούν όλοι οι Δήμοι για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους. Έτσι όλοι οι Δήμοι και ο κ. Ξουλόγης όταν ήταν Δήμαρχος χρησιμοποιούσε αυτή τη διαδικασία και εμείς όλοι τότε, όντας στην αντιπολίτευση ομόφωνα ψηφίζαμε όλες τις συμβάσεις που μας έφερνε για τα δίμηνα.

Τώρα όμως ο κ. Ξουλόγης μας έκανε καταγγελία προς το ΑΣΕΠ κι προς άλλους φορείς, σε Εισαγγελείς, σε ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, σε άλλα υπουργεία γενικά με στόχο μια και όπως ο ίδιος λέει όλες αυτές οι συμβάσεις είναι παράνομες, να γίνουν καταλογισμοί χρημάτων και άλλα τινά. Και συγχρόνως η αρχή διερευνά όλη την περίοδο του κ. Ξουλόγη και καλεί και τον ίδιο και όλους του δημοτικούς συμβούλους εκείνης της περιόδου 2012 – 2014 να δώσουν εξηγήσεις για όλα συνέβησαν τότε!».

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρόσθεσε δε πως «Γενικά όμως όλο αυτό δημιουργεί ένα γενικότερο πρόβλημα σε όλους τους Δήμους της χώρας και όχι μόνο σε εμάς και έχει θορυβηθεί και η ΚΕΔΕ και μάλιστα την Τετάρτη συνεδριάζει και η ΚΕΔΕ για να πάρει μια απόφαση για να δει πως θα αντιδράσει.

Έτσι λοιπόν μετά από μια καταγγελία που απλά δεν είχε νόημα βρέθηκαν να ταλαιπωρούνται τόσοι και τόσοι και από εκεί και πέρα δημιουργούνται πάμπολλα προβλήματα σε διάφορους Δήμους της πόλης.

Η υπόθεση έχει πολλές προεκτάσεις και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Τώρα οι προεκτάσεις είτε σε ποινικό είτε σε χρηματικό επίπεδο δεν θα αναλυθούν τώρα, αλλά γενικά πρόκειται για μια εξέλιξη που αφορά όχι μόνο εμάς αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους σε ολόκληρη την χώρα.

Το παρακολουθούμε το όλο θέμα, ο Δήμαρχος θα κατέβει στην Αθήνα όπου και θα έχει συμμετοχή στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και γενικά βλέπουμε πως θα εκτυλιχθούν τα πράγματα.

Εξάλλου είμαστε και σε επαφή με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος δίδει έγκριση για αυτά τα προγράμματα μια και δεν κάνει προσλήψεις έτσι αυθαίρετα ο κάθε Δήμος!

Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. αυτή η απόφαση υποβάλλεται στην Αποκεντρωμένη, ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά της και μετά ο Δήμαρχος προχωρά στις προσλήψεις που πρέπει να γίνουν και στις συμβάσεις.

Και όταν μάλιστα έρθει η ώρα αυτοί οι διμηνήτες να πληρωθούν, τότε τα εντάλματα που βγαίνουν ελέγχονται και πάλι από το ελεγκτικό συνέδριο της χώρας, οπότε τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Είναι διαδικασίες νόμιμες που ακολουθούντα. Κανείς Δήμαρχος δεν κάνει αυτό που θα σκεφθεί έτσι αυθαίρετα. Όλα ελέγχονται όπως και να έχει ενώ η διοίκηση και το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχουν τα πάντα και για αυτό λέμε ότι θα δούμε που θα καταλήξει η όλη υπόθεση την οποία σαφώς και δεν παύουμε να παρακολουθούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *