Μη αναμενόμενη απόφαση η οποία κρίνει ως αντισυνταγματική την ολοσχερή κατάργηση των δώρων, χαρακτήρισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς

 Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για να επιστρέψει το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων στο Δημόσιο. Ο δημοτικός σύμβουλος και εργατολόγος κ. Λεωνίδας Παππάς χαρακτήρισε την απόφαση αυτή μη αναμενόμενη.

Όπως ανέφερε  αρχικά «Πράγματι είναι μια μη αναμενόμενη απόφαση η οποία κρίνει ως αντισυνταγματική την ολοσχερή κατάργηση των δώρων και μάλιστα με 6-1 το τμήμα του ΣΤΕ,  δηλαδή με ευρεία πλειοψηφία πέρασε το θέμα. Βέβαια στην Ολομέλεια είχαμε και την ανατροπή. Είχαμε την αντικατάσταση ενός μέλους. Οι πληροφορίες μου λένε ότι η διάσκεψη ήταν επεισοδιακή και ήταν μια διαδικασία περίεργη με πολλές αντεγκλήσεις.

Η εισηγήτρια που είχε χρεωθεί την υπόθεση εισηγήθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας της κατάργησης των δώρων για τους δημοσίους υπαλλήλους. Παραταύτα και αυτό δεν είναι σύνηθες, δεν έγινε δεκτή η εισήγησή της  αλλά κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε και κρίθηκε αντισυνταγματική η περικοπή των δώρων.

Όλο αυτό έρχεται χρονικά σε ένα ιδιαίτερο σημείο».

ΜΗΝΥΜΑ..

Ο ίδιος δηλώνει ότι η απόφαση αυτή η οποία αναμένεται από τις αρχές του έτους και μάλιστα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έλεγαν ότι είναι θέμα ημερών «μόλις μια ημέρα μετά την αποχή των δικαστών και των εισαγγελέων για τις δικές τους υποθέσεις και το αφορλόγητο που διεκδικούσαν δεν φέρει ένα ωραίο μήνυμα προς τις κοινωνίες του σήμερα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Αλλά η χρονική αυτή σύμπτωση, η διαδικασία που ακολουθήθηκε, η απόρριψη της συζήτησης, η απότομη αλλαγή αυτής της τάσης που υπήρχε με προβληματίζει πολύ έντονα. Βέβαια δεν έχει να κάνει και με τους συνταξιούχους το ζήτημα.

Η Ολομέλεια του ΣΤΕ αμετάκλητα είχε κρίνει και για τους συνταξιούχους αντισυνταγματική την κατάργηση των δώρων άρα όσοι διεκδικούσαν και διεκδικούν από τους συνταξιούχους τα δώρα αυτοί είναι που θα πάρουν. Άρα οι υπάλληλοι θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων που τα έχουν πάρει αλλά αν δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση το νομικό πρόσωπο μπορεί να τα διεκδικήσει μπορεί να συνεχίσει με τα ένδικα μέσα.

Ας περιμένουμε λίγες ημέρες να δούμε την απόφαση γιατί το σκεπτικό το πληροφορούμαστε από τα μέσα ενημέρωσης οπότε πρέπει να έχουμε επίσημη ενημέρωση».

ΤΡΟΠΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Τώρα μετά το ΣΤΕ δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διεκδικήσει κανείς  τα ποσά αυτά. Υπάρχει βέβαια το ευρωπαϊκό δικαστήριο αλλά είναι πολύ χρονοβόρο να πάει κανείς εκεί. Έχουμε πολλές εκκρεμείς δίκες τις οποίες πρέπει να ματαιώσουμε ή να καθυστερήσουμε για να περιμένουμε τα ευρωπαϊκά δικαστήρια να δούμε τι θα μας πουν. Αυτό θα είναι χρονοβόρο και καταλαβαίνετε ότι μπαίνει πάγος πια.

Για την προσφυγή στο ΣΤΕ βέβαια και για να διεκδικηθούν ποσά σε ό,τι αφορά στην αμοιβή αυτό καθορίσθηκε από το δικηγόρο. Κάποιοι ίσως έδωσαν χρήματα αλλά γενικά ας περιμένουμε την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Αυτό είναι χρονοβόρο και μέσα στο 2020 δεν θα έχουμε τελειώσει.

Απλά είναι κρίμα γιατί ήταν μια απόφαση του ΣΤΕ νομικά άρτια, πολύ καλά δεμένη και αφού οι πάντες είχαν υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αντικατάσταση μέλους του ΣΤΕ. «Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Βέβαια αυτό δεν έκρινε την απόφαση αλλά αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έφερε ένσταση και αντεγκλήσεις.

Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να έχει μια σχέση με τη Δικαιοσύνη και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *