Μηδενικό το ενδιαφέρον για την Θάσο από τουριστικής πλευράς για το προσεχές καλοκαίρι

 

Δεν υπάρχουν κρατήσεις για τα ξενοδοχεία της Θάσου για το 2021 ενώ όπως έγινε γνωστό αρκετά ξενοδοχεία του νησιού έχουν βάλει πωλητήριο όπως το διαβεβαιώνει και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή όλα είναι παγωμένα. Δεν υπάρχει καν ενδιαφέρον, πόσο μάλλον κρατήσεις. Από ‘κει και πέρα ευελπιστούμε ότι μόλις βγει το εμβόλιο στην αγορά και υπάρξει αισιοδοξία στον κόσμο, θα αρχίσουν οι κρατήσεις. Δεν περιμένουμε το καλοκαίρι του 2021 να είναι όπως αυτό του 2019. Δεν περιμένουμε πριν το 2025 να ανακάμψουμε πλήρως. Αυτό θα γίνει σταδιακά κι επίπονα για 3-4 χρόνια.

Πλέον, πωλούνται ξενοδοχειακές μονάδες, κυρίως μικρής δυναμικότητας. Πάντα υπήρχε αυτό. Το φαινόμενο αναμένεται να ενισχυθεί στο μέλλον καθώς πολλές επιχειρήσεις θα βρεθούν χωρίς αντικείμενο. Μέχρι να ανακάμψει τελείως ο τουρισμός δεν θα υπάρχει δουλειά για όλους. Πολλοί ίσως να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές δυσκολίες και να αναγκαστούν να πουλήσουν και μάλιστα όχι σε πολύ καλές τιμές. Το δυστύχημα είναι ότι αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα πάνε σε ελληνικά χέρια και αυτό επικαλούμαστε τη βοήθεια της πολιτείας ώστε το τουριστικό μας προϊόν τουλάχιστον να μείνει στα χέρια μας. Κάποτε λέγαμε ότι δεν θέλαμε να γίνουμε σερβιτόροι των Ευρωπαίων αλλά είναι καλύτερο να είσαι σερβιτόρος με την έννοια ότι θα έχουμε τα ξενοδοχεία, αλλά να είσαι αφεντικό στην επιχείρηση παρά υπάλληλος».

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ

Για το ενδεχόμενο πιστοποιητικού υγείας για τις διακοπές και τα ταξίδια είπε ότι «αν δεν υπάρχει ένα πιστοποιητικό υγείας που είχε θέσει από το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο, είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευθεί ο ένας τον άλλον και να έρθουν κοντά. Πρέπει να υπάρχει διαπίστευση. Είναι απαραίτητο να υπάρχει και το ποιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση πανευρωπαϊκά απ’ όλες τις χώρες, διότι είδαμε το φαινόμενο της πολυφωνίας το προηγούμενο καλοκαίρι που μπέρδεψε τον κόσμο και δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε πλέον την εμπειρία και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να πάρουμε ισχυρά μέτρα, να είναι πιο ελεύθερο το πεδίο. Είχαμε παράπονα το καλοκαίρι από τον κόσμο που δεν ήθελε να βλέπει τόσο αυστηρό πρωτόκολλο και να κάνει ευχάριστα τις διακοπές του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast