Με 40 χιλιάδες ευρώ θα ενισχύσει η Περιφέρεια το Θρησκευτικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου

Με 40.000 ευρώ θα ενισχύσει η Περιφέρεια το Θρησκευτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης ανακοίνωσε πως το Θρησκευτικό Συνέδριο θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Λυδία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον Σεβασμιότατο κ. Στέφανο για ένα σημείο συνάντησης στους Φιλίππους του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ελλάδας. Με αφορμή αυτήν τη μεγάλη συνάντηση ο Περιφερειάρχης ήδη έχει δεσμευτεί ότι στα πλαίσια ενός συνεδρίου θα διαθέσει η Περιφέρειά μας 40 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να ενισχύσει αυτό το brand name που διαθέτει η Καβάλα, που είναι οι Φίλιπποι, τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, η Λυδία και ό,τι έχει σχέση με τη θρησκεία μας. Είναι ένα σημαντικό γεγονός που οφείλουμε όλοι μα επικροτήσουμε και να γίνει ένας θεσμός που κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο στο συνεδριακό κέντρο της Λυδίας να γίνεται ένα μεγάλο θρησκευτικό και θεολογικό συνέδριο με επιστήμονες θεολόγους, ανθρώπους της ιστορίας, για να μπορέσουμε να προβάλλουμε ακόμη περισσότερο αυτό το μνημείο».

ΕΡΓΑ

Για τα άλλα έργα που ανακοίνωσε, είπε ότι «η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ)  έχει συντάξει όλα τα τεχνικά δελτία και έχει υπάρξει προκήρυξη και δημοπράτηση του έργου που αφορά την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας των ελλιμενισμένων σκαφών στον προσήνεμο μώλο. Είναι ένα ποσό της τάξεως 1,25 εκ ευρώ. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το λιμάνι της Καβάλας. Οι εργασίες θα αφορούν τον εξοπλισμό του κρηπιδώματος, θα υπάρχει βελτίωση του οδικού δικτύου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του προσήνεμου μώλου με δίκτυα φωτισμού, ηλεκτροδότησης, πυρασφάλειας και υδροδότησης των εισερχόμενων πλοίων, όπως πρέπει να είναι σε ένα σύγχρονο λιμάνι».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει σε εξέλιξη ένα άλλο σημαντικό έργο που αφορά τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 2,35 εκ ευρώ για την αναμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου. Φορέας υλοποίησης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας. Θα γίνουν μια σειρά από εργασίες που ξεκίνησαν ήδη από τον Οκτώβριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *