Με το ποσό του 1.400.000 ευρώ υποχρεούται να αποζημιώσει τη «Δημωφέλεια» ο ΟΛΚ για την απαλλοτρίωση των 74 στρεμμάτων για το νέο λιμάνι

Αμετάκλητη είναι η δικαστική απόφαση σε ότι αφορά τα 74 στρέμματα που χρησιμοποιήθηκαν στο νέο Λιμάνι Καβάλας με απαλλοτρίωση  για τις ανάγκες του και ανήκουν ιδιοκτησιακά στο  Δήμο Καβάλας. Με βάση την απόφαση υποχρεούται ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας να αποζημιώσει τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» με 1.400.000 ευρώ περίπου και μάλιστα άμεσα όπως δήλωσε η πρόεδρός της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Με τα χρήματα η «Δημωφέλεια» θα προχωρήσει σε μία σειρά αναπτυξιακών έργων.

Σε δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «το θέμα είναι γνωστό. Η «Δημωφέλεια» έχει δικαιωθεί με δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου έναντι του ελληνικού δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Από κει και πέρα φυσικά οι αποφάσεις έχουν έρθει στα χέρια μας, έχει κοινοποιηθεί αντίστοιχα η απόφαση που αφορά την αντιδικία με τον ΟΛΚ με δικαστικό επιμελητή στον ΟΛΚ. Καταλογίζεται φυσικά και μια δικαστική δαπάνη έναντι του ΟΛΚ που αφορά την απόφαση του Αρείου Πάγου, οπότε κοινοποιήθηκε το δικόγραφο και κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υπάρχει αναγκαστική είσπραξη των χρημάτων. Για το τμήμα της απαλλοτρίωσης των 74 στρεμμάτων ιδιοκτησιακά της «Δημωφέλεια» που έχει απαλλοτριωθεί για το έργο του λιμανιού Φίλιππος Β΄ και μιλάμε για τη διεκδίκηση που πρέπει να καταβληθεί από τον ΟΛΚ στη «Δημωφέλεια». Οπότε από τη στιγμή που η απόφαση έχει γίνει αμετάκλητη της απαλλοτρίωσης γίνονται από τη «Δημωφέλεια» όλες εκείνες οι κινήσεις προκειμένου να εισπραχθεί το αντίστοιχο ποσό».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

Πρόσθεσε δε πως «Και δεν είναι μόνο το ποσό της αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλει ο ΟΛΚ στη «Δημωφέλεια», είναι και μια επιπλέον δικαστική δαπάνη πέρα από τη δικαστική δαπάνη του Αρείου Πάγου. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης έχει επιδικάσει και μια δικαστική δαπάνη που στην ουσία είναι υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, γιατί αναφέρεται σε ποσοστό επί της αποζημίωσης η συγκεκριμένη δικαστική δαπάνη, έτσι αναφέρει ο Κώδικας των δικηγόρων για την επιδίκαση του συγκεκριμένου ποσού της δικαστικής δαπάνης. Άρα γίνονται και οι ενέργειες αυτές προκειμένου να πάρουμε το σχετικό απόγραφο προκειμένου να καταβληθεί και η αντίστοιχη δικαστική δαπάνη. Είναι γύρω στις 20 με 25 χιλιάδες αυτό το ποσό. για την απαλλοτρίωση είναι το ποσό του 1.400.000 ευρώ. Μας ενδιαφέρει να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν αυτά τα χρήματα προκειμένου να αξιοποιηθούν. Γιατί σκοπός της «Δημωφέλεια» είναι να γίνουν αντίστοιχα έργα επένδυσης προς το Δήμο Καβάλας, επομένως υπέρ των συνδημοτών μας. Κάθε έργο ανάπτυξης δεν είναι απλά ότι προσθέτει αξία στην περιοχή μας, είναι ότι στην ουσία αναβαθμίζει την περιοχή, την τουριστική κίνηση, έρχονται περισσότερα έσοδα στην περιοχή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση