Με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη συναντήθηκαν την Τετάρτη οι απολυμένοι της ΒΦΛ

Με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη συναντήθηκαν την Τετάρτη οι απολυμένοι της ΒΦΛ, ο οποίος δεσμεύτηκε να τους στηρίξει. Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  Καβάλας κ. Μακρογιάννης τις εξελίξεις που αφορούν στη ΒΦΛ, μετά τη συνάντηση της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, σημείωσε πως «έγινε αυτή η συνάντηση την Τετάρτη, ουσιαστικά συζητήθηκε το θέμα το εργασιακό και η βιωσιμότητα της εταιρίας. Τα χαρτιά ακόμα δεν έχουν ανοιχτεί τελείως από την κυβέρνηση, απλά αυτό που είπαν είναι ότι πλέον τους αφορά άμεσα αυτό το ζήτημα της Βιομηχανίας Λιπασμάτων, πέρα από την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί αλλά και για το μέλλον του εργοστασίου, καθώς είναι το μοναδικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και θα δώσουν μια άμεση λύση. Είμαστε σε αναμονή, περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι αυτή η άμεση λύση, με κάθε προϋπόθεση βέβαια ότι σε αυτήν την άμεση λύση και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους και θα μπορέσει το εργοστάσιο να λειτουργεί με ασφάλεια και να παράγει λίπασμα για όλη τη χώρα. Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε κάτω το Σωματείο αλλά και το Εργατικό Κέντρο. Από την άλλη έγιναν και συναντήσεις κάτω με τη ΓΣΕΕ για να δούμε πόσο μπορούμε ακόμα να συντονίσουμε και να βοηθήσουμε αυτόν τον αγώνα, διότι πραγματικά ο καιρός περνάει και αυτοί οι εργαζόμενοι πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα».

ΕΠΙΔΟΜΑ

Όσον αφορά το επίδομα που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα δοθεί στους απολυμένους, ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας σημείωσε πως «πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έγινε συνάντηση και εγώ είχα επικοινωνία κάτω με τον κ. Νεφελούδη, είναι πλέον δρομολογημένο, μας λένε ότι είναι θέμα χρόνου να μπουν και αυτά τα 1.000 ευρώ. Ξαναλέω το ζήτημα δεν είναι τα 1.000 ευρώ, θα είναι μια ανάσα βέβαια, όμως το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση για το μέλλον τους και για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να υπάρχουν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Το χιλιάρικο βέβαια θα είναι μια ανάσα, πιέζουμε και περιμένουμε, είναι θέμα χρόνου μας έχουν υποσχεθεί, μας έχουν πει ότι θα μπει και αυτό στους λογαριασμούς των ανθρώπων αυτών οι οποίοι έξι μήνες είναι χωρίς επίδομα ανεργίας και χωρίς αποζημίωση».

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Αναφορικά με την προοπτική εξεύρεσης νέου επενδυτή για τη Βιομηχανία, σημείωσε πως «έχουμε ακούσει πάρα πολλά πράγματα, από επενδυτές καινούριους μέχρι να γίνει αυτοδιαχείριση, όπως και το να πιέσουν τον ίδιο τον εργοδότη τον κ. Λαυρεντιάδη. Δεν μπορώ να πω κάτι αν δεν το δω χειροπιαστό. Έχουν περάσει τόσοι μήνες, ο κόσμος μέχρι τελευταία στιγμή είναι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κι έχει απελπιστεί, περίμενε μια πολιτική λύση, υποσχεθήκανε ότι αυτή η πολιτική λύση θα είναι πολύ γρήγορη. Για μας το ζητούμενο είναι ξεκάθαρο, το έχω πει και στους εργαζόμενους. Το πρώτο είναι η εργασία τους, από κει και πέρα το ποιος θα είναι και το ποιος θα διοικήσει, δεν διοικούμε εμείς. Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχει ένα εργασιακό περιβάλλον ειρηνικό, βιώσιμο και να επιστρέψει ο κόσμος στην εργασία του. και από κει και πέρα το εργοστάσιο να δουλεύει. Το ποιος θα είναι η διοίκηση αυτό θα είναι θέμα του εργοστασίου, της κυβέρνησης, να επικρατούν όμως εκεί οι εργασιακοί νόμοι και μια ηρεμία, αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση