Με τις καταστροφές στην Χαλκιδική ασχολείται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Με τις καταστροφές στην Χαλκιδική ασχολείται ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά ότι «δεν ισχύει το τρέχω και δεν φτάνω αλλά το τρέχω και φτάνω γιατί απλά αυτή είναι η δουλειά μας. Και βέβαια, καλύτερα να βρούμε εμείς τον μπελά μας παρά να τον βρίσκει η χώρα όπως γινόταν πριν λίγο καιρό. Δεν μας πειράζει. Όμως, αυτήν τη στιγμή, επειδή βρίσκεται μία κρίση σε εξέλιξη με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, που τελικά δεν είναι τόσο έκτακτα όπως αποδεικνύεται, δεδομένης της κλιματικής αλλαγής. Έχουν χτυπήσει πολλές φορές τη βόρεια Ελλάδα, τρεις ή τέσσερις φορές τον τελευταίο μήνα μόνο στην Καβάλα με χαλαζοπτώσεις. Αυτή η καταστροφή με νεκρούς στη Χαλκιδική και αγνοούμενους. Άρα εδώ πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε και τις προσαρμογές μας και κυρίως να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο σε επίπεδο καταστολής και αποκατάστασης αλλά και σε επίπεδο πρόληψης. Αυτήν τη στιγμή όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει κινητοποιηθεί σε όλη την πυραμίδα της ιεραρχίας. Περιμένουμε το σήμα της πολιτικής προστασίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που από το πρωί της Πέμπτης –γιατί είμαστε και πρωινοί τύποι συν τοις άλλοις, πλέον- βρέθηκε επί τόπου και συσκέφθηκε σε μία ευρεία σύσκεψη παρουσία του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού. Μετράμε τώρα τις ζημιές και περιμένουμε το σήμα για να ξεκινήσουμε, τουλάχιστον οι ένοπλες δυνάμεις που εμπλέκονται, τις εργασίες αποκατάστασης. Θα διατεθούν μηχανήματα, πιθανότατα και ηλεκτρογεννήτριες αφού υπάρχει εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο καθώς έχει καταστραφεί ένας κεντρικός πυλώνας παροχής ρεύματος στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Οι ανάγκες είναι μεγάλες αλλά όπως γίνεται πάντα, οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι εκεί. Με σχέδιο και με αποτελεσματικότητα και με ταχύτητα εκτέλεσης, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Οι ένοπλες δυνάμεις, όπως και να το κάνουμε, είναι οι ένοπλες δυνάμεις.

Αυτά προς το παρόν. Θα δούμε τώρα, διότι μπαινοβγαίνω στις συναντήσεις εργασίας. Είμαστε για να διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους κρίσεις. Ελπίζω να μην χρειαστεί να διαχειριστούμε χειρότερου τύπου κρίσεις κι αυτή είναι η μόνη ευχή που μπορώ να κάνω.

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές. Αυτή είναι μια ανεπανόρθωτη ζημιά αλλά από ‘κει και πέρα να διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκατασταθούν οι ζημιές κα να επανέλθει η κανονικότητα, μιας και χρησιμοποιούμε συχνά αυτήν τη λέξη και στην περιοχή που έχει πληγεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *