Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από τη Διεθνή τουριστική Έκθεση των Βρυξελλών η αποστολή της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από τις Βρυξέλες η αποστολή της Περιφέρειας ΑΜΘ από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση όπου τιμώμενος τουριστικός προορισμός ήταν η Θάσος. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη η αγορά των Βρυξελλών είναι ανερχόμενη για την περιοχή μας και ήδη υπάρχει αεροπορική σύνδεση με την Καβάλα τους θερινούς μήνες.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι «η Έκθεση των Βρυξελλών που είναι η μεγαλύτερη που γίνεται στο κέντρο της Ευρώπης, ξεκίνησε από τις 7 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Περιφέρειά μας και ειδικότερα για τη Θάσο όπου τιμώμενος προορισμός ήταν το νησί μας. Εμείς ως Περιφέρεια συμμετείχαμε με δικό μας αυτόνομο stand στον εκθεσιακό χώρο του ΕΟΤ και μάλιστα για πρώτη φορά είχαμε τέτοια προνομιακή θέση. Ήμασταν δίπλα στον ΕΟΤ όπου θέλοντας να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς της Θάσου, προκριμένου να παρουσιαστεί σε ένα ειδικό event που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων.

Στην παρουσίαση της Θάσου είχαμε την ευκαιρία μπροστά σε 70 δημοσιογράφους και tour operators Βέλγους, να τους γνωρίζουμε τις ομορφιές του νησιού μας. Ήταν μια σημαντική στιγμή όπου αυτοί οι δημοσιογράφοι και τα τουριστικά γραφεία στη συνέχεια μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα ΜΜΕ θα προβάλλουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που τους δείξαμε. Επίσης ήταν σημαντικό γιατί βρισκόταν και εκπρόσωπος του TUI Βελγίου στην παρουσίαση όπου εγώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόνισα ότι η Περιφέρεια προτίθεται να ενισχύσει την αεροπορική σύνδεση Καβάλας- Βρυξελλών, διαφημίζοντας την περιοχή μας, την περιφέρειά μας αλλά ειδικότερα την Καβάλα και τη Θάσο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε αυτήν την αεροπορική σύνδεση. Είχαμε περίπου 3500 χιλιάδες Βέλγους τουρίστες το 2018, για πρώτη φορά τόσους πολλούς. Κι αυτό οφείλουμε να το ενισχύσουμε τα επόμενα χρόνια βάζοντας όσο το δυνατόν ακόμη περισσότερες γραμμές».

ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Πρόσθεσε δε πως «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Βέλγιο έχει υψηλό εισοδηματικό κριτήριο ως χώρα. Ταξιδεύουν πολλές φορές το χρόνο, τουλάχιστον τρεις φορές και εκτός από το ήλιος και θάλασσα, τους ενδιαφέρουν και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η πεζοπορία και ο θρησκευτικός τουρισμός, γιατί ένα μεγάλο μέρος των Βέλγων είναι Καθολικοί. Είχα την ευκαιρία να τους παρουσιάσω και τους Φιλίππους. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτή η εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει με τους Βέλγους οφείλεται από την προηγούμενη χρονιά και μέσω της διευθύντριας του ΕΟΤ των Κάτω  Χωρών. Άλλωστε πέρυσι το Μάιο είχαμε φιλοξενήσει 30 Βέλγους δημοσιογράφους στην Καβάλα και τη Θάσο και είχαν την ευκαιρία να δούνε όλες αυτές τις ομορφιές.

Συνεχίζουμε να χτίζουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Περιφέρειάς μας και της αγοράς του Βελγίου και θέλουμε, επίσης και να την εξαπλώσουμε βάζοντας στο παζλ την Ολλανδία που επίσης έχει υψηλό εισοδηματικό κριτήριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *