Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας από την Αμερική

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας από την Αμερική όπου συμμετείχε στην παρέλαση της επετείου της 25ης Μαρτίου της Ομογένειας στο Μανχάταν. Το μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας κ. Μαρίνα Φιλιππίδου εξέφρασε με δηλώσεις της τον ενθουσιασμό της από την επιτυχία της αποστολής.

Στις δηλώσεις της συγκεκριμένα η κ. Φιλιππίδου ανέφερε πως «ήταν μια μοναδική εμπειρία, τουλάχιστον στην οικογένεια του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Έχουμε πάει πολλά ταξίδια και στο εξωτερικό και στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης, αλλά αυτό νομίζω περιείχε κάτι μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο γιατί συμμετείχαμε και στη μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου και ήρθαμε και πάρα πολύ κοντά με την Ομογένεια. Με το Σύλλογο Καβαλιωτών που μας συνδέει η πόλη μας και με το Σύλλογο Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν. Η φιλοξενία ήταν μοναδική, ήταν πολύ εγκάρδιοι οι Καβαλιώτες και αυτό μας έκανε να νιώθουμε σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Επισκεφθήκαμε το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου, που είναι το μοναδικό σχολείο στον κόσμο που έχει και Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και τα παιδιά διδάσκονται τα ελληνικά και όχι μόνο. Τραγουδάνε, χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Συνεχίζουν δηλαδή και μαθαίνουν την ελληνική παράδοση, την ιστορία, τη γλώσσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχιση της γλώσσας μας και στο εξωτερικό».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Πρόσθεσε πως «παρελάσαμε στη μεγάλη παρέλαση που κρατάει περισσότερο από 3 – 4 ώρες και συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες. Αυτό είναι το πολύ σημαντικό, ότι όλοι οι Έλληνες συμμετέχουν, είναι περισσότεροι αυτοί που κάνουν παρέλαση παρά αυτοί που την παρακολουθούν. Όλοι θέλουν λοιπόν να πάρουν μέρος σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή και αυτό που μού έκανε εντύπωση είναι πόσο πολύ ζητωκραυγάζουν για την Ελλάδα, το Ζήτω η Ελλάδα το ακούσαμε τόσες πολλές φορές, ίσως γιατί είναι μακριά από τον τόπο τους και τους λείπει φυσικά περισσότερο η πατρίδα. Η παρέλαση έγινε στο Μανχάταν, στην 5η Λεωφόρο, σε αυτόν το μεγάλο δρόμο που κλείνει μόνο πέντε φορές το χρόνο, μόνο για πέντε σωματεία. Και μία από αυτές τις πέντε φορές φυσικά είναι για την Ομογένεια της Ελλάδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί στηρίζουν πάρα πολύ τους Έλληνες και για αυτό φυσικά και τους επιτρέπουν να κάνουν παρέλαση και να κλείνουν αυτόν τον κεντρικό δρόμο. Είναι από τους πιο κεντρικούς δρόμους, είναι η πιο ακριβή οδός με τα πιο ακριβά καταστήματα».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Συμπλήρωσε δε πως «εμείς ευχαριστήσαμε πάρα πολύ το σύνολο των Καβαλιωτών, τον πρόεδρο τον Δημήτρη Φιλιππίδη που είναι και δημοσιογράφος και πραγματικά λυπάμαι που ένα παιδί σαν το Δημήτρη είναι στην Αμερική και τον στερείται η χώρα μας και η πόλη μας, γιατί έχει αναδείξει τις ικανότητές του και διαπρέπει. Επίσης την κ. Σοφία Σουμπάκη που είναι μέλος του Συλλόγου Καβαλιωτών και μας βοήθησε τόσο πολύ από το να βρούμε ξενοδοχείο γενικότερα σε όλη τη διαδρομή μας. Και φυσικά το Σύλλογο Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν την κ. Ελένη Ψαρρά, εκείνη που μας βοήθησε για την πρόσκληση. Είναι αυτές οι κυρίες που έρχονται συχνά και κάνουν δωρεές και στην Παιδόπολη Καβάλας και στην Αγία Μαρίνα και βάφτισαν τα τρία παιδιά της Παιδόπολης και βέβαια θα ξανάρθουν πάλι στην Καβάλα του χρόνου για να κάνουν κάποια χορηγία σε κάποιο ίδρυμα. Είναι βέβαια η Νέα Υόρκη πάρα πολύ όμορφη και ήταν ένα μοναδικό ταξίδι για μας, αλλά το καλύτερο είναι ότι συνδυάστηκε με την παρέλαση και με την παράδοση, που εμείς αγαπούμε πάρα πολύ. Χορέψαμε στην Πλατεία Αθηνών, επισκεφθήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο που μας έδωσε ασημένια σταυρουδάκια σε όλους. Επισκεφθήκαμε το Γενικό Πρόξενο, την ώρα εκείνη ήταν εκεί και οι Εύζωνες και βέβαια ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για μας, φωτογραφηθήκαμε με τους Εύζωνες. Γνωρίσαμε τον κ. Σαββίδη που ήταν χορηγός τελετάρχης της παρέλασης. Γνωρίσαμε κι έναν Καβαλιώτη Εύζωνα και γενικότερα ήμασταν πολύ περήφανοι εμείς για τον τόπο μας, αλλά και οι Καβαλιώτες για μας, γιατί η Καβάλα ακούστηκε πάρα πολύ και ακούσαμε τα καλύτερα λόγια και για τον τρόπο που παρελάσαμε και για τον τρόπο που χορέψαμε και γενικότερα για όλη τη συμπεριφορά μας. Η Καβάλα ακούστηκε πάρα πολύ και για μας ήταν πάρα πολύ σημαντικό και συγκινητικό. Ήταν από τις καλύτερες αναμνήσεις και ευχόμαστε να ξαναζήσουμε ανάλογη εμπειρία, όχι μόνο εμείς, αλλά κι άλλοι σύλλογοι και άλλοι Καβαλιώτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση