Με τη νέα χρονιά ξεκινούν οι εργασίες για τη δημιουργία ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα

Η Κοινότητα του Αμυγδαλεώνα στοχεύει στη δημιουργία και λειτουργία ενός ΚΕΠ εκεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Δημήτρη Πουρσαϊτίδη ο στόχος επετεύχθη μέσω της παρέμβασης του βουλευτή κ. Μακάριου Λαζαρίδη πλην όμως η δημοτική ομάδα της πρώην δημάρχου κ. Τσανάκα αντιδρά καθώς θέλει το ΚΕΠ να λειτουργήσει στον Ζυγό.

Ο κ. Πουρσαϊτίδης δήλωσε ότι «εμείς από την αρχή που ανέλαβα σαν πρόεδρος της κοινότητας κι από τις πρώτες επισκέψεις που μας είχε κάνει ο βουλευτής σήμερα, Μακάριος Λαζαρίδης, είχαμε μέσα στο πρόγραμμα την ίδρυση ενός ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα. Μετά που έκλεισε η κοινότητα λόγω της συνταξιοδότησης του γραμματέα και παραμένει κλειστή, η ανάγκη για ένα ΚΕΠ ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Το θυμίσαμε ξανά στον βουλευτή  κ. Λαζαρίδη, το είχα πει και στο νέο δήμαρχο, κ. Μουριάδη, και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Η δημιουργία ενός ΚΕΠ με τη βοήθεια του κ. Λαζαρίδη και του κ. Μουριάδη, στον Αμυγδαλεώνα. Μετά την ανακοίνωση και την υπογραφή από τον υπουργό για τη δημιουργία του, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων κυρίως από την πλευρά της παράταξης της κας Τσανάκα, να μην γίνει στον Αμυγδαλεώνα αλλά στο Ζυγό. Εμείς δεν έχουμε αντιπαλότητα με καμία κοινότητα, είμαστε όλοι ενωμένοι και προχωράμε μαζί. Αντίθετα, βγήκε ο πρόεδρος του Ζυγού ο κ. Κοτσακίδης και είπε να γίνει το ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα, θα βοηθήσει όλους μας.

Την αντίδραση της κας Τσανάκα δεν μπορώ να την καταλάβω. Θα γίνει κάτι καλό που θα ωφελήσει την περιοχή, θα δώσει θέσεις εργασίας, θα εξυπηρετεί τον κόσμο. Πιστεύω ότι ο στόχος τους είναι κάποιος άλλος κι όχι εγώ ή ο Αμυγδαλεώνας.

Όμως αυτό έχει τελειώσει, έχει υπογραφεί από τον υπουργό, η απόφαση έχει παρθεί και με την καινούργια χρονιά θα αρχίσουν κάποιες εργασίες στο κοινοτικό κατάστημα. Πιστεύουμε ότι αμέσως μετά θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει το ΚΕΠ. Ο χώρος είναι στο κοινοτικό κατάστημα στο ισόγειο, σε κεντρικό σημείο στην κοινότητα».

Τέλος είπε ότι προχωράει ο στολισμός του Αμυγδαλεώνα ενόψει Χριστουγέννων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι σύλλογοι ετοιμάζονται για τις εκδηλώσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *