Με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε η Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ

Με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε η Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ και της εξέθεσαν το θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως το θέμα είναι πολιτικό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των κομμάτων για το συμβαίνει σήμερα στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας, είχαμε συνάντηση και με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά. Έδειξε ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει. Την ενημερώσαμε για τις πρακτικές που εφαρμόζει ο κ. Λαυρεντιάδης και πώς αυτές δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σήμερα από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κα Γεννηματά μας άκουσε με ενδιαφέρον, αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να ενημερωθεί και υποσχέθηκε να βάλει το θέμα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αρχής γενομένης από την Παρασκευή όπου θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση στη βουλή για τα εργασιακά ζητήματα.

Έχουμε δει ήδη τον κ. Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κουτσούμπα του ΚΚΕ. Την κα Γεννηματά την είδαμε προσφάτως. Με την εμβέλεια που πήρε το ζήτημα δείχνουν ενδιαφέρον ακόμη και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Γνωρίζουν ότι αυτό το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Είναι οξύμωρο να μην τοποθετούνται οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και να μην παίρνουν θέση αν επικροτούν ή όχι τις επιχειρηματικές τακτικές του μεγαλομετόχου  κ. Λαυρεντιάδη. Η αφωνία τους είναι κάτι που προβληματίζει έντονα.

Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Αν κλείνει τα μάτια σ’ αυτές τις πρακτικές, τότε ανενόχλητος θα δρα και θα παρανομεί ο κ. Λαυρεντιάδης σε βάρος όλων των εργαζομένων του εργοστασίου. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ και θα κινηθούμε προκειμένου να δικαιωθούμε για ακόμη μία φορά. Μιλάμε για καταφανέστατη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων από πλευράς κ. Λαυρεντιάδη που δυστυχώς οι τοπικοί βουλευτές δεν μας ακούν, ενώ στην Αθήνα; δείχνουν ενδιαφέρον, πλην του κ. Πασχαλίδη που δέχθηκε να μας ακούσει για το τι ακριβώς συμβαίνει στο εργοστάσιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση