Με τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται η διδασκαλία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

 

 

 

Με τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται η διδασκαλία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα κ. Θανάση Μητρόπουλο τα εργαστήρια έχουν διακοπεί και αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η λειτουργία συνεχίζεται με τηλεκπαίδευση. Τα μαθήματα διενεργούνται κανονικά με ψηφιακές αίθουσες και δεν υπάρχει κάποιοι πρόβλημα. Θα ολοκληρωθεί όλο το εξάμηνο στο πλαίσιο βέβαια των δυσκολιών που έχει αυτή η περίοδος. Είμαστε σε καλό δρόμο.

Τα εργαστήρια έχουν διακοπεί και η ψηφιακή διαδικασία γίνεται με επίδειξη. Οι τεχνικοί του εργαστηρίου κάνουν το εργαστήριο και οι φοιτητές το παρακολουθούν εξ αποστάσεως με κάμερες που έχουμε βάλει. Υπάρχει μία τάση ότι στην πρώτη ευκαιρία θα γίνουν συμπληρωματικά εργαστήρια έτσι ώστε να αποκτήσουν οι φοιτητές τις απαιτούμενες δεξιότητες. Εκεί θα έχουμε, ενδεχομένως, κάποια Σαββατοκύριακα ή κάποιον επιπλέον χρόνο για να ασκηθούν οι φοιτητές στις δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν. Αυτό είναι ένα θέμα που αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο. Είναι μια απίθανη η γραφειοκρατία που αναπτύσσεται. Όταν υπάρχει ανασφάλεια εμφανίζεται παραπανίσια γραφειοκρατία. Το πρόβλημα είναι στην πρακτική άσκηση που σε αντίθεση με τα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ ήταν υποχρεωτική. Ο φοιτητής δεν μπορούσε να πάρει πτυχίο χωρίς πρακτική άσκηση. Τα πανεπιστήμια δεν είχαν κι ούτε ενδιαφέρθηκαν ποτέ να κάνουν πρακτική άσκηση. Άρχισαν να ενδιαφέρονται από τότε που το ΕΣΠΑ έδινε κάποια λεφτά. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν φοιτητές μας που έκαναν πρακτική άσκηση, τους έχουν διακόψει, υπήρξε μια ακατανόητη ασυνεννοησία για το αν μπορούν τηλεργασία ή όχι και τώρα τους ζητάνε ένα σωρό χαρτιά για να συνεχίσουν αν μπορούν κι εφόσον δέχονται κι εφόσον υπάρχει συνεννόηση μεταξύ φοιτητή, εργοδότη και πανεπιστημίου, με το κάνουν με τηλεργασία. Δεν γίνεται έτσι. Υπάρχει ένα είδος πανικού. Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα κάτω από τέτοιου είδους γραφειοκρατική πίεση. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά κυρίως τον πρωθυπουργό. Να μειώσει τη γραφειοκρατία σε τέτοιου είδους καταστάσεις».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για τα οικονομικά του Ιδρύματος είπε ότι «δεν έχουν βελτιωθεί. Δεν υπάρχει πρόθεση αυτήν τη στιγμή να γίνει κάτι, πράγμα φυσιολογικό αφού υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Εμείς, εκτός από το ακαδημαϊκό μέρος τρέχουμε κι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με τον ΤΑΡ και το ίδρυμα Μποδοσάκης. Είναι στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ. Αυτός έχει ολοκληρώσει το έργο του και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού και μάλιστα σε προσλήψεις junior μηχανικών. Εμείς μέσα από την ιστοσελίδα του ΤΑΡ, θα κάνουμε αυτές τις ανακοινώσει για τις θέσεις των νέων μηχανικών για όσους ενδιαφέρονται. Είναι μια καλή συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας βάλαμε μία άλλη διάσταση στη συντήρηση αγωγών φυσικού αερίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *