Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στη Θάσο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στη Θάσο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ οι μελέτες έχουν εκπονηθεί και υπολείπεται η διαδικασία των διαγωνισμών, ώστε να προκύψουν οι ανάδοχοι και να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισήμανε πως «πράγματι οι μελέτες είναι έτοιμες, από το Δασαρχείο Θάσου έχουν γίνει οι προκηρύξεις των διαγωνισμών τόσο για τα αντιπλημμυρικά όσο και για τα αντιδιαβρωτικά. Μέχρι τέλος του μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις, τις προθέσεις τους να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Και από κει και πέρα θα γίνουν οι αναθέσεις για εκτέλεση των έργων. Αν όλα αυτά πάνε βέβαια σύμφωνα με τις διαδικασίες των διαγωνισμών, δεν έχουμε ενστάσεις, δεν έχουμε προσφυγές, δεν έχουμε άλλου είδους καθυστερήσεις, γιατί πάντα όταν γίνεται μια προκήρυξη όλα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας. Το καλό βέβαια είναι ότι είμαστε στην Άνοιξη, ο καιρός δεν έχει απρόβλεπτες καταστάσεις, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. Επίσης το καλό είναι ότι είμαστε σε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι 10 Σεπτεμβρίου, αφού μας δόθηκε αυτή η παράταση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών. Μιλάμε για τέσσερα έργα, δύο αντιδιαβρωτικά δύο αντιπλημμυρικά. Είναι χωρισμένο το νησί, το καθένα έχει διαφορετικό αντικείμενο, άλλο αντιδιαβρωτικό έργο το οποίο αποσκοπεί στο να διαφυλάξουμε το έδαφος με το γενετικό υλικό ώστε να υποβοηθηθεί η φύση στο αναγεννητικό της έργο. Το αντιπλημμυρικό έργο είναι αυτό που καταλαβαίνουν όλοι, το να προστατεύσουμε την περιουσία και τη ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον από πλημμυρικά φαινόμενα».

ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ

Ερωτηθείς ο κ. Χατζηεμμανουήλ αν παρουσιάστηκαν φέτος στο νησί προβλήματα με τις βροχές, σημείωσε πως «φέτος ήταν ένας εξαιρετικός Χειμώνας με πολλά χιόνια, με τροφοδοσία των πηγών, κάτι που έλειψε τα δυο τελευταία χρόνια και με βροχές ήρεμες, ποτιστικές. Αυτό δηλαδή που ζητούσε η γη πραγματικά τα τελευταία τρία χρόνια. Ήταν ακριβώς Μάννα εξ ουρανού, σαν να άκουσε ο ουρανός τις προσευχές μας».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εκτιμώντας ο δήμαρχος Θάσου την επισκεψιμότητα τουριστών που αναμένεται φέτος το καλοκαίρι, ανέφερε πως «έχουμε νέες αγορές. Η Ρωσία μπαίνει πιο δυναμικά φέτος, έχουμε νέες αεροπορικές εταιρίες οι οποίες θα έρχονται στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος με προορισμό τη Θάσο. Και βλέπουμε μάλιστα τη λίστα των κρατήσεων να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα και να είναι σε καλύτερα νούμερα από ότι την περσινή ή την προπέρσινη χρονιά που ήταν χρονιές ρεκόρ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση