Με τέσσερις νέους αστυνομικούς υπαλλήλους ενισχύθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας με τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων

Με τέσσερις νέους αστυνομικούς υπαλλήλους ενισχύθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέσα από τακτικές μεταθέσεις. Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος εξέφρασε την ικανοποίησή του, δεδομένου ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ίμβρος σημείωσε πως «είναι οι τακτικές μεταθέσεις που βγαίνουν κάθε χρόνο τέλη Ιανουαρίου και αφορούν για το έτος 2018 και το Αρχηγείο αποφάσισε να μας ενισχύσει με τέσσερα άτομα. Είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός, απλά το θέμα είναι ότι και πέρσι στην αντίστοιχη περίοδο είχαμε μια καλούτσικη ενίσχυση με έξι άτομα τότε, αλλά δεν είχε συνέχεια γιατί με τις έκτακτες μεταθέσεις του Φθινοπώρου καταλήξαμε στο μηδέν. Πάντως το νούμερο τέσσερα είναι καλό. Έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια να βλέπουμε μηδέν και ένα, οπότε υπάρχει μια ικανοποίηση, αρκεί να υπάρχει και συνέχεια. Γιατί είναι γνωστές οι ελλείψεις για το Νομό μας».

Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Τόνισε όμως πως «αυτό όμως που πρέπει να γίνει για να μπορεί να έχει μια συνέχεια αυτή η ενίσχυση, κατά κύριο λόγο είναι να αλλάξει η οργανική δύναμη της Διεύθυνσής μας. Διότι στα χαρτιά φαινόμαστε ότι είμαστε σχεδόν πλήρεις. Άρα λοιπόν για αυτό και δεν έχουμε τις ενισχύσεις που θέλουμε. Από την εποχή του περιβόητου νόμου Δένδια που καταργήθηκαν οι κενές οργανικές θέσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, εμείς ξαφνικά εκεί που είχαμε κενές οργανικές θέσεις πάνω από 100, βρεθήκαμε στο μηδέν. Άρα λοιπόν βάση αυτού βγαίνουν οι θέσεις οι τακτικές κι όταν μια Διεύθυνση φαίνεται τουλάχιστον στα χαρτιά για το Αρχηγείο μηδέν ή ένα ή δύο, κι οι ενισχύσεις είναι αντίστοιχα στο ίδιο νούμερο. Οφείλουμε εμείς να το αλλάξουμε αυτό, πρέπει να προσπαθήσουμε για αυτό. Έχω ζητήσει και τη βοήθεια και των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων, του Περιφερειάρχη, των δημάρχων, γιατί το πρόβλημα είναι σε όλο το νομό. Είναι στη Θάσο, είναι στη Χρυσούπολη, είναι στο Αστυνομικό Τμήμα εδώ στην έδρα μας όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι το πρόβλημα είναι μόνο μέσα στην πόλη, είναι σε όλο το νομό άρα η βοήθεια πρέπει να είναι από πολλά άτομα και η δράση κοινή».

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Συμπλήρωσε πως «τα έγγραφα προς το Αρχηγείο γίνονται κάθε χρόνο, ακολουθεί τώρα μια νέα προσπάθεια ενόψει και του καλοκαιριού όπου έχουμε τις έκτακτες ενισχύσεις λόγω τουριστικής περιόδου για το αεροδρόμιο κατά κύριο λόγο και μετά ακολουθεί η Θάσος. Εκεί κάνουμε μια νέα προσπάθεια η οποία ξεκινάει τώρα το Φεβρουάριο γιατί αυτές οι αποσπάσεις ξεκινάνε την περίοδο του Πάσχα και πιάνουν μέχρι το Καλοκαίρι για να μπορέσουμε να ενισχυθούμε έστω αυτήν την περίοδο που είναι μια δύσκολη περίοδος για μας. Γιατί είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί ως νομός γιατί έχουμε και το νησί της Θάσου, είμαστε και γενικά τουριστικός νομός, οπότε η κίνηση την περίοδο του Καλοκαιριού είναι πολύ μεγάλη. Η υπάρχουσα δύναμη δεν επαρκεί ούτε στο ελάχιστο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αστυνόμευσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *