«Με συνεργασία Περιφερειών στον τομέα του τουρισμού πολλά μπορούν να γίνουν» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Κώστας Αντωνιάδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης συμμετείχε σε συνέδριο θεματικών Αντιπεριφερειαρχών στην Ήπειρο.  Ένα συνέδριο που γίνεται κάθε χρόνο δύο φορές για ανταλλαγή απόψεων.

Όπως τόνισε αρχικά «Έχει ξεκινήσει το 2014 η πρωτοβουλία όπου οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες συναντιούνται δύο φορές τον χρόνο προκειμένου να ενημερώνονται για τις δράσεις αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κάθε Περιφέρεια.

Νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ σωστή και χρήσιμη πρωτοβουλία. Πραγματικά το τριήμερο ήμασταν στην Πρέβεζα, όπου μας φιλοξένησε ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, ο οποίος και χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας. Ήμασταν εκεί 11 από τους 13 Αντιπεριφερειάρχες τουρισμού.

Προσωπικά μίλησα για την Αρχαία Εγνατία Οδό, για τα οφέλη που έχει η σύγχρονη Εγνατία Οδός για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για την Ήπειρο, ενώ μίλησα και για τις πολιτιστικές διαδρομές και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.

Θα θυμίσω μάλιστα ότι ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης έχει βάλει στο χωρικό σχεδιασμό ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκ. ευρώ για τους αρχαιολογικούς χώρους γενικότερα, αλλά και για τους Φιλίππους ειδικότερα. Εγώ ενημέρωσα τους συναδέλφους πως κινήθηκε η Διαχειριστική Υπηρεσία ενώ ενημερώθηκα για άλλα ενδιαφέροντα  θέματα από τους συναδέλφους μου».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Είπαμε τελικά ότι πρέπει να συνεργαστούμε και χρειάζεται η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ. Όπως έχουμε την συνεργασία και δη την ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, δηλαδή την Περιφερειακή Έκθεση Τοπικών Προϊόντων,   των αγροτικών προϊόντων και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας, πρέπει να επιδιώξουμε την συνεργασία μέσα στον τουρισμό, γιατί έτσι μπορούμε να αναδείξουμε τον τουριστικό πλούτο που έχουμε ως χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η  Έκθεση «Συνέργεια»  θα πραγματοποιηθεί στις 26 & 27 Μαΐου  στο Εκθεσιακό Κέντρο Καρβάλης».

Για παράδειγμα μάλιστα αναφέρθηκε σε ερωτηματολόγιο και δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο κινήσεων των διαμορφωτών κοινής γνώμης, και αποδείχθηκε ότι υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ των Περιφερειών μια και  «η Αμφίπολη με τη δική μας Περιφέρεια και δη την Τούζλα απέχει πέντε λεπτά. Επομένως χρειάζεται ένας διαμορφωτής της κοινής γνώμης να λάβει αυτό σοβαρά υπόψιν και να φέρει κόσμο και επισκέπτες και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων».

ΖΩΗΡΟ

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά  καλεί όλους τους Αντιπεριφερειάρχες στο υπουργείο μια και ξεκινά η τουριστική περίοδο. «Βέβαια εκεί θα μας γνωστοποιήσει το υπουργείο το νέο πρόγραμμα προσέλκυσης τουριστών για το 2018 και εμείς θα κατεβάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Μάλιστα ήδη – επειδή στην Πρέβεζα ήταν και εκπρόσωπος του υπ. Τουρισμού αλλά και του ΕΟΤ – έγινε μια πρώτη συνάντηση και επαφή με τον ΕΟΤ σε μεγάλες πρωτεύουσες ώστε να φέρουμε τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και δη τους μπλόγκερς στην Περιφέρεια μας για να γνωστοποιήσουμε την παρουσία μας στα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση