Με σειρά επαφών με φορείς και αγρότες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα στην Καβάλα με σειρά επαφών με φορείς και αγρότες.  Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη η κυβέρνηση προχωρά στην αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ ώστε πιο ευέλικτα να γίνονται οι αποζημιώσεις των ζημιών.

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι «η επίσκεψη του υφυπουργού κ. Σκρέκα και του γραμματέα αγροτικής πολιτικής κ. Παγινέτα στέφθηκε με επιτυχία. Υπήρξε συνάντηση με αγρότες του Νέστου παρουσία του κ. Παγινέτα και των δύο βουλευτών, εμού και του κ. Πασχαλίδη, όπου απαντήθηκαν όλα τα θέματα. ήταν μια εξαντλητική συνάντηση που κράτησε 4 ώρες. Το ίδιο συνέβη και το απόγευμα που η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης των κοινοτικών πόρων παρουσίασε στους αγρότες και όχι μόνο, τη νέα ΚΑΠ. Απαντήθηκε σειρά ερωτημάτων.

Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση προχωράει στην αναδιοργάνωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Κάτι πολύ χρήσιμο, για να μπορέσουμε στο μέγιστο δυνατόν βαθμό να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του ύψους των αποζημιώσεων και κυρίως της ταχύτητας των αποζημιώσεων. Ήδη ο ΕΛΓΑ βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, ομάδες εργασίες συζητάνε τον τρόπο όπου σε πραγματικό χρόνο θα μπορούν η καταγραφή των ζημιών στα χωράφια να γίνεται κατ’ ευθείαν. Ο εκτιμητής θα στέλνει αμέσως την έκθεσή του στα κεντρικά του ΕΛΓΑ. Υπάρχουν οι τεχνολογίες και θα το κάνουμε».

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «εκτός από το ζήτημα των αποζημιώσεων που καταβάλλει ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να δούμε και την ιδιωτική ασφάλιση σε συνεργασία πάντα με τον ΕΛΓΑ. Ήδη δουλεύουν επιτροπές στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης. Στόχος του υπουργείου είναι στο τέλος του α’ εξαμήνου να είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την νομοθετική πρωτοβουλία που θα αλλάζει συνολικά το πλαίσιο του ΕΛΓΑ. Ο ΕΛΓΑ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και κάθε χρόνο μπαίνει μέσα περίπου 100 εκ ευρώ και άνω.

Με την ευκαιρία να πω ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πιστωθούν 670 χιλιάδες στους λογαριασμούς των αγροτών κυρίως του δήμου Παγγαίου που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου και η ολοκλήρωση των αποζημιώσεων θα γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου για τις καταστροφές από τις βροχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Καθυστερήσαμε αλλά οι χρόνοι των αποζημιώσεων είναι πολύ συντομότεροι από τους χρόνους της προηγούμενης κυβέρνησης. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες οι οποίες πλέον θα επισπεύδονται με τη νέα δομή του ΕΛΓΑ»

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ

Για τον ψηφιακό μαστογράφο στο κέντρο υγείας Πρίνου είπε ότι «βασική προτεραιότητά μου είναι να επιλύουμε προβλήματα της καθημερινότητας. Από αυτά κρίνουμε και κρινόμαστε. Μετά από ενημέρωση που είχα από τον διευθυντή του κέντρου υγείας Πρίνου κ. Αγγελόπουλο, πίεσα την πολιτική ηγεσία, ανταποκρίθηκε άμεσα και ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ τους οποίους ευχαριστώ, ώστε μέσα από χρήματα του ΕΣΠΑ να πάρουμε έναν ψηφιακό μαστογράφο. Διότι η πρόληψη είναι αυτή που σώζει ζωές. Πετύχαμε κάτι σημαντικό για τη Θάσο».

Τέλος αναφέρθηκε για την τοποθέτηση ΑΤΜ στη Νικήσιανη. Ήταν αίτημα των κατοίκων. Κλιμάκιο της Alpha Bank επισκέφθηκε τη Νικήσιανη και επέλεξε το πρώην δημαρχείο για να τοποθετηθεί το αργότερο μέχρι το Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *