Με πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο θα συνοδευτεί η βροχή, όπως δηλώνει ο Στ. Κυβράκης

Βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν χθες στον Νομό Καβάλας και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με ιδιαίτερη ένταση. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης συνέστησε την προσοχή σε όλους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, θα έχουμε από τις επόμενες ώρας (σ.σ. από Παρασκευή πρωί) την επίδραση αυτού του συστήματος που εδώ και δύο μέρες εκδηλώνεται από τα δυτικά. Φαίνεται ότι μετά από το μεσημέρι θα αρχίσει αν επηρεάζει και την περιοχή μας με αυξημένα ποσοστά υετού και κατά τόπους αυτή η βροχή θα εκδηλώνεται και με έντονες καταιγίδες, με ραγδαιότητα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία θα πλήξει τις ανατολικές περιοχές του νομού και κυρίως προς την περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Αλλά η βροχόπτωση αφορά όλη την περιοχή μας».

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Κατά συνέπεια χρειάζεται, όπως λέμε πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ιδιαίτερη προσοχή. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την ακρίβεια της έντασης και της δραστηριότητας του φαινομένου, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί, κυρίως οι διερχόμενοι οδηγοί και οι πολίτες. Να μην εκτίθενται χωρίς λόγο σε τέτοια φαινόμενα και αν είναι δυνατόν να προσαρμόσουν λόγο το πρόγραμμά τους τις επόμενες ώρες, γιατί αυτό το σύστημα το κύριο μέτωπο θα είναι ίσως 2-3 ώρες και κάτι παραπάνω, αλλά μετά θα συνεχιστεί με μία μέτριας έντασης βροχόπτωση δηλαδή θα συντηρηθεί μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες τουλάχιστον.

Θα συνοδευτεί από το Σάββατο και θα είναι αισθητό κυρίως την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας που θα οφείλεται στην επικράτηση βοριάδων. Γυρίζουν οι άνεμοι. Και φαίνεται ότι έχει και μία ουρά, τις πρώτες μέρες της επόμενης βδομάδας, Δευτέρα- Τρίτη, οπότε όλο αυτό το διάστημα χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή. Το κύριο σύστημα, όμως, θα μας επηρεάσει το μεσημέρι και τις επόμενες μεταμεσημβρινές ώρες. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας και να προσαρμόζουμε έτσι το πρόγραμμά μας ώστε να είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Είναι το πρώτο σημαντικό φαινόμενο που έχει μετωπική δραστηριότητα, πιάνει όλη την Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *