Με πολύ καλούς ρυθμούς λειτουργεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Με πολύ καλούς ρυθμούς λειτουργεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, πρώην ΤΕΙ. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη κ. Δημήτρη Μπαντέκα το Ίδρυμα έχει ενισχυθεί με πολλούς καθηγητές και έχει ενισχυθεί οικονομικά ενώ από την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στην Καβάλα Σχολή Γεωπονίας.

Ο κ. Μπαντέκας δήλωσε ότι «από το Μάιο που βγήκε το ΦΕΚ της συνένωσης κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια. Προφανώς ήμασταν έτοιμοι για τα πανεπιστημιακά τμήματα. Οι καθηγητές υπήρχαν, τα προγράμματα σπουδών υπήρχαν, οι αίθουσες, τα εργαστήρια είναι πανέτοιμα. Το θέμα ήταν ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος, δηλαδή να ενωθούν οι προϋπολογισμοί των 4 Ιδρυμάτων. Αυτό προϋποθέτει συνεννοήσεις με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο. Και τελικά τα καταφέραμε, πριν ένα μήνα περίπου είχαμε τη συνένωση του προϋπολογισμού. Συνεχίζουμε πάρα πολύ καλά. Αυτήν τη στιγμή θα καταθέσουμε και το οργανόγραμμα του Ιδρύματος. Πηγαίνει πάρα πολύ ωραία το Ίδρυμα, έχει πάρα πολλούς καθηγητές, πάρα πολλούς φοιτητές, πάρα πολλά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα. Πιστεύουμε ότι πάει πάρα πολύ καλά.

Αυτήν τη στιγμή όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν περίπου 50 χιλιάδες φοιτητές. Αν σκεφτεί κανείς ότι το ίδρυμα ξεκινάει από την Κατερίνη, πάει Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα μέχρι Διδυμότειχο, όλα τα προηγούμενα ΤΕΙ συν το Διεθνές Πανεπιστήμιο που δεν είχε όμως προπτυχιακούς φοιτητές. Αυτή τη στιγμή οι προπτυχιακοί φοιτητές είναι κάπου στις 45-50 χιλιάδες».

ΤΜΗΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Για το Τμήμα Πετρελαίου είπε ότι «έχει εγκριθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των διεθνών προγραμμάτων σπουδών, δηλαδή εκτός μηχανογραφικού αλλά ως 5ετές τμήμα πολυτεχνικό, για ξένους και Έλληνες φοιτητές. Για τους ξένους φοιτητές θα έχει δίδακτρα, για τους Έλληνες δεν θα έχει. Θα το βάλουμε σε λειτουργία, πιστεύω πάρα πολύ γρήγορα. Περιμένουμε κάποιες εγκρίσεις από το υπουργείο. Υπάρχουν οι καθηγητές. Θα έχει μεγάλη επιτυχία. Καταργήθηκε ως ΤΕΙ και τώρα θα λειτουργήσει ως πανεπιστημιακό τμήμα.

Επίσης, η Διοικούσα Επιτροπή σύμφωνα με τον ιδρυτικό Νόμο των 4 ιδρυμάτων έχει εγκρίνει και έχει ορίσει προσωρινή επιτροπή η Γενική Συνέλευση για το τμήμα Γεωλογίας το οποίο θα λειτουργήσει από του χρόνου στην Καβάλα. Είναι καινούργιο τμήμα στη σχολή Θετικών Επιστημών, η παλιά φυσικομαθηματική. Τώρα λειτουργεί το Φυσικό, το Χημικό, η Πληροφορική που έχουν εισακτέους φέτος. Του χρόνου θα λειτουργήσει το Γεωλογικό και μαζί με το τμήμα πετρελαίου θα λειτουργήσει πιθανόν και το μαθηματικό του χρόνου. Αυτά όλα στην Καβάλα».

CERN

Κλείνοντας είπε ότι «σε λίγες μέρες θα υπογράψουμε Σύμφωνο Συνεργασίας -θα το ανανεώσουμε- με το τμήμα Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου και του Μεγάλου Ερευνητικού Κέντρου του CERN που έχουμε εδώ το παράρτημά του και γίνονται τα μεγάλα πειράματα στη Γενεύη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *