Με πολύ καλούς ρυθμούς κινείται η ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας, νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στην Παναγία

Με πολύ καλούς ρυθμούς κινείται η ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας όπως το επιβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Τσουρουκίδης. Ήδη ο Δήμος Καβάλας θα προβεί στην προμήθεια επιπλέον 150 κάδων ανακύκλωσης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσουρουκίδης επισήμανε πως «οι προσπάθειες είναι μεγάλες, θα συνεχιστούν, η ανακύκλωση είναι από τους στόχους της δημάρχου μας, όποτε κάνουμε ομάδα το πρώτο που αναφέρει είναι το θέμα της ανακύκλωσης. Παρακολουθεί συνέχεια τα στοιχεία που έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι μπλε κάδοι μας έχουν τελειώσει, έχουν μείνει πάρα πολύ λίγοι και τους βάζουμε με επιφύλαξη εκεί όπου είναι απαραίτητοι. Έχουμε ζητήσει 150 κάδους, πιστεύουμε και αναμένουμε ότι σίγουρα θα μας έρθουν και θα τους βάλουμε στις γειτονιές. Ήδη έχουμε βγάλει επιπλέον όχημα, εκεί είναι το πρόβλημά μας ότι δύσκολα το επανδρώνουμε, αλλά όποτε έχουμε κόσμο βγάζουμε ένα επιπλέον όχημα στην ανακύκλωση. Όλο το ενδιαφέρον μας είναι πάνω στην ανακύκλωση. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και το πιο ωραίο είναι ότι επειδή γυρνάω στις γειτονιές βλέπω ότι άρχισε και ανακυκλώνει σωστά. Παρακολουθούμε και τα αποτελέσματα όταν ξεφορτώνουμε και βλέπουμε τα αυτοκίνητα τις μεταφορτώσεις που κάνουμε, βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά. Εκτός του ότι ο κόσμος ανακυκλώνει, άρχισε να κάνει και σωστή ανακύκλωση που παίζει μεγάλο ρόλο αυτό».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ

Για το επόμενο βήμα που είναι η ανακύκλωση ρούχων, ο κ. Τσουρουκίδης σημείωσε πως «πιστεύουμε ότι αν όχι αυτόν το μήνα τον άλλο θα έχουμε και αποτελέσματα με τα ρούχα. Προχωράμε καλά, έχουμε κι άλλες σκέψεις για τα μικροέπιπλα κι όλα αυτά τα οποία μαζεύουμε από τις γειτονιές, μακάρι να αρχίσουμε να υλοποιούμε αυτές τις σκέψεις».

ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΔΟΣ

Συμπλήρωσε δε πως «με πολύ χαρά έχει τελειώσει η τοποθέτηση του βυθιζόμενου κάδου στην Παναγία που θα μας βοηθήσει να διώξουμε από την Παναγία γύρω στους οχτώ κάδους, είναι έξω από το μαγαζί του Καναδού απέναντι, είναι ένα στολίδι για την περιοχή. Ένας πανέμορφος καινούριος κάδος βυθιζόμενος, θα μπορεί να παίρνει απορρίμματα  μέχρι και οχτώ κάδους, θα περνάει το απορριμματοφόρο και θα τα παίρνει. Δεν θα έχουμε καθόλου μυρωδιές εκεί, υπάρχει πραγματικά πολιτισμός. Το πρωί της Δευτέρας (σ.σ. Χθες)  κάναμε και τις διαγραμμίσεις γύρω από τον βυθιζόμενο κάδο, νομίζω ότι είναι από τις ευχάριστες στιγμές των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βυθιζόμενος κάδος έχει δύο κάδους μέσα, έναν για οικιακά απορρίμματα και έναν για ανακυκλώσιμα υλικά. Υπάρχει μία πρέσα που συμπιέζει τα απορρίμματα έτσι ώστε να εξοικονομείται χώρος ενώ άλλοι τέτοιο 5 κάδοι αναμένεται να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης. Μάλιστα ένας εξ αυτών θα αντικαταστήσει το «μπουρί» στην Κεντρική Πλατεία που έχει υποστεί μεγάλη βλάβη εκτός αν μπορέσουν και το επισκευάσουν. Οι κάδοι αυτοί είναι ελληνικοί, κοστίζουν περί τις 75.000 ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Τσουρουκίδη θα επιδιώξουν να τους προμηθευτούν με επιδότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *