Με πολύ καλή προετοιμασία η τουριστική προβολή της Καβάλας για το 2018  μέσω της «Δημωφέλεια»

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καβάλας συνεδρίασε προχθές στις 2 η ώρα μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Κατά τη διάρκειά της η πρόεδρος της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου  ενημέρωσε τα μέλη της για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου «Γαστρονομική Ταυτότητα Καβάλας». Επίσης η επιτροπή ενέκρινε  το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας για το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της συνεδρίασης το μέλος της Επιτροπής κ. Μιχάλης Καπέτης ζήτησε τη ματαίωση της συνεδρίασης, καθώς όπως υποστήριξε έλαβε το σχετικό ενημερωτικό έντυπο 50 σελίδων για την τουριστική προβολή 5 ώρες πριν, οπόταν δεν είχε αρκετό χρόνο για να ενημερωθεί. Η κ. Ιωσηφίδου δεν έκανε δεκτό το αίτημα αυτό, ενώ χθες έκανε σχετικές δηλώσεις για τη συνεδρίαση.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Αρχικά για το θέμα της Γαστρονομικής Ταυτότητας σημείωσε πως «ήδη είμαστε σε ένα πολύ σοβαρό στάδιο της προσπάθειας που κάνουμε. Ήδη με τον εξειδικευμένο σεφ κ. Νίκο Φωτιάδη που συνεργαζόμαστε, έχουμε έρθει σε επαφή καταρχήν με τους επαγγελματικούς φορείς, δηλαδή ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο των εστιατόρων, με εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου, με εκπρόσωπο των ξενοδοχείων, διότι τα ξενοδοχεία δεν εξυπηρετούν μόνο στη διαμονή αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν κουζίνα, προκειμένου καταρχήν να καταλήξουμε σε ειδικές συνταγές. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια, αλλά με τους στόχους που έχουμε βάλει και τις κινήσεις που γίνονται, θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Για αυτό ακριβώς γίνεται και η διαβούλευση, διότι αν δεν υπάρχει αυτή και μεταφέρεις ένα αίτημα προς τους επαγγελματίες θα αντιδράσουν. Ήδη με τον εκπρόσωπο των εστιατόρων και σε δεύτερη φάση και με τη διοίκηση των εστιατόρων και όχι μόνο με αυτούς αλλά και με τα κέτερινγκ που υπάρχουν στην περιοχή της Καβάλας και με τη σχολή μαγείρων της περιοχής μας, έχει δρομολογηθεί το σχέδιο αυτό. Όταν λέμε Καβαλιώτικη κουζίνα εννοούμε αφενός μεν συνταγές έτσι όπως θα διαμορφωθούν, αφετέρου δε δίνουμε σημασία στο να προσέξουμε και τα Καβαλιώτικα τοπικά προϊόντα. Από τον ΕΟΤ μας μετέφεραν ότι στην Ελλάδα έχουμε 30 εκ. τουρίστες περίπου, αυτοί οι τουρίστες το 80% των προϊόντων που καταναλώνουν είναι εισαγόμενα. Άρα αν κάνουμε έναν πολλαπλασιασμό το τελικό κέρδος που μένει στην τοπική οικονομία είναι μικρότερο. Άρα λοιπόν στόχος μας είναι όχι απλά να έχουμε τις Καβαλιώτικες συνταγές, αλλά ταυτόχρονα να προωθήσουμε και τα Καβαλιώτικα προϊόντα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. Αυτή η βάση που υπάρχει από την προσπάθεια που είχε κάνει η Νομαρχία και της Περιφέρειας το προηγούμενο διάστημα θα φέρει το τέλειο αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξη διότι δεν παραμένουμε μόνο σε αυτό. Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες και το 2018 αφενός μεν με τα ειδικά σεμινάρια που θα γίνουν, αφετέρου δε με την τεράστια προβολή που θα έχει η Καβαλιώτικη κουζίνα πανελλαδικά στην Αθήνα. Θα κληθούν δημοσιογράφοι γαστρονομίας της Αθήνας, αφού «κλειδώσει» η Καβαλιώτικη κουζίνα σε κάποιες συνταγές και από κει και πέρα θα γίνει ειδική παρουσίαση σε ένα εστιατόριο που ήδη έχει επιλεγεί. Επί μια βδομάδα θα μαγειρεύει Καβαλιώτικα προϊόντα για τους επισκέπτες. Τη μέρα της έναρξης θα κληθούν οι δημοσιογράφοι σε συνεργασία πάντα με τον εξειδικευμένο συνεργάτη τον κ. Φωτιάδη και θα δίνονται την πρώτη μέρα δωρεάν τα προϊόντα σε αυτούς που θα επισκεφθούν το εστιατόριο».

ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Για το λιμανάκι των Σφαγείων τόνισε πως «ήδη έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησης για το λιμανάκι στα Σφαγεία, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Υπάρχει ο καινούριος νόμος που τον τρέχαμε σε συνεργασία με το δήμαρχο Παξών, τα ορφανά λιμανάκια στα οποία συγκαταλέγεται και των Σφαγείων πραγματικά κουμπώνουν στον καινούριο νόμο. Αν δεν είχε ψηφιστεί ο καινούριος νόμος με τη δήμαρχο σκοπεύαμε να ιδρύσουμε Λιμενικό Ταμείο. Για να ιδρυθεί όμως είτε Λιμενικό Ταμείο είτε Λιμενικό Γραφείο όπως τροποποιείται τώρα με τον καινούριο νόμο, πρέπει να κάνεις κάποια διαδικασία να νομιμοποιηθούν τα λιμανάκια. Έχει προηγηθεί η διαδικασία της νομιμοποίησης του λιμενίσκου των Σφαγείων. Είμαστε στο στάδιο των τελικών υπογραφών και στη συνέχεια θα ζητήσουμε κι εμείς να ενταχθούμε στο νόμο αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *